Microsoft vil drifte Exchange for de store

Microsoft vil drifte Exchange for de store

Microsoft er ikke lengre fornøyd med bare å selge programvare.

Microsoft kunngjør i dag en ny satsing, døpt «Microsoft Online».

Jeff Raikes, sjef for Microsoft Business Division, har vært innom amerikanske aviser som Wall Street Journal, New York Times og Wall Street Journal, for å sørge for at de bringer nyheten i forkant av den offisielle lanseringen seinere i dag. Toppsjef Steve Ballmer har tidligere lovet at Microsoft skal komme med denne typen tjeneste.

Poenget med Microsoft Online er å tilby store bedrifter – i første omgang dem med over 5000 interne brukere – tilgang til driftede tjenester for produkter som e-postserveren Exchange, samarbeidsserveren Sharepoint og kommunikasjonsserveren Communications Server.

Driften skal skje fra de samme datasentralene som Microsoft har bygget opp for sine «Live»-tjenester, Xbox Live, Windows Live, Office Live Small Business og den nye Office Live Workpace.

Store bedrifter som velger Microsoft Online vil betale en årlig avgift, beregnet per bruker, for å la Microsoft ta over all kjøring og drift av en valgbar kombinasjon av Exchange, Sharepoint og Communications Server.

Tjenesten vil gjøre det enklere for bedrifter å tillempe nye funksjoner innen samarbeidsløsninger. Raikes framhevet blant annet Office Live Meeting, en ordning for kjapp avholdelse av tale- og videokonferanser. Brukere av Microsoft Online vil kunne kjøre dette over Microsofts infrastruktur i stedet for å bygge opp sitt eget og ha ansvar for løpende drift og dimensjonering.

Et Microsoft Online-abonnement vil videre åpne for tilleggstjenester knyttet til for eksempel Exchange, som e-postarkivering og spamfiltrering.

Forretningsmodellen til Microsoft Online er med andre ord ikke bare å tilby drift, men å legge til verdiøkende tjenester som mange vurderer å skaffe seg, eller ser et behov for å forbedre.

Per i dag har Microsoft en «on demand» utgave av CRM-pakken Dynamics, med i overkant av 100 kunder.

Microsoft Online – noen steder kalt Microsoft Online Services – er forberedt gjennom langvarige pilotprosjekter hos utvalgte kunder, blant dem Energizer Holdings og XL Capital.

Det er ikke sluppet ut detaljer om verken prisnivået på Microsoft Online eller når man kan vente at mellomstore og små bedrifter får slippe til.

    Les også:

Til toppen