Microsoft vil endre Internet Explorer

Microsoft vil gjennomføre flere betydelig endringer i funksjonaliteten til Internet Explorer for å løse patentstriden med Eolas Technologies.

Microsoft vil gjennomføre flere betydelig endringer i funksjonaliteten til Internet Explorer for å løse patentstriden med Eolas Technologies.

For å løse konflikten med Eolas Technologies vil Microsoft gjøre endringer i måten Internet Explorer håndterer integrert programvare gjennom ActiveX-kontroller. Dette vil trolig få stor betydning for mange nettsteder. ActiveX brukes blant annet til å laste applets og plug-ins for Macromedia Flash, Apple QuickTime, RealNetworks RealOne, Adobes Acrobat Reader, Suns Java Virtual Machine og Microsofts egen Windows Media Player.

    Les også:

Microsoft måtte i august betale Eolas og University of California 521 millioner dollar etter å ha tapt et rettsak hvor det ble hevdet at noe av funksjonaliteten i ActiveX som gjør det mulig for brukerne se multimedieinnhold inne i websider, eies av Eolas.

Microsoft har nå opprettet en egen webside med informasjon og lenker til webutviklere som må oppdatere nettsteder og websider, slik at sidene også vil fungere i en oppdatert utgave av Internet Explorer som ikke skal bryte rettighetene til Eolas. En foreløpig oppdatering til nettleseren er også tilgjengelig på den nevnte siden, slik at utviklerne kan teste at websidene er i henhold til de nye "reglene".

En endelig utgave av oppdateringen ventes ifølge Reuters å komme i begynnelsen av 2004. Når brukerne da besøker nettsteder som ikke er oppdatert, vil de trolig bli møtt av en dialogboks for hver ActiveX-kontroll.

Alle websider som laster ActiveX-kontroller i Internet Explorer påvirkes av denne endringen, med mindre kontrollene oppfyller minst én av de følgende betingelsene:

  • Kontrollen opprettes dynamisk fra en skript som lastes fra en annen lokalitet.
  • Kontrollen refererer ikke til eksterne data.

ActiveX-kontrollene lastes ved hjelp av taggene APPLET, EMBED, eller OBJECT.

Til toppen