Microsoft vil erstatte Vista allerede i 2009

Bill Gates mener Windows 7 er i rute for å bli lansert i løpet av det kommende året.

Microsoft vil erstatte Vista allerede i 2009

Bill Gates mener Windows 7 er i rute for å bli lansert i løpet av det kommende året.

Windows-kunder med oppgraderingsplaner bør kanskje vente litt før de tar skrittet over til Windows Vista. Microsoft er så godt i gang med utviklingen av neste Windows versjon, som foreløpig kalles Windows 7, at det antydes at denne utgaven kan komme allerede neste år.

Tidligere har Microsoft sagt at Windows 7 ikke ville bli lansert før i 2010, men under et foredrag ved Inter-American Development Bank i slutten av forrige uke, antydet Bill Gates noe annet, ifølge blant annet Reuters.

- En gang i løpet av det neste året eller så, vil vi ha en ny versjon.

Dette er riktignok ikke noe løfte om en 2009-lansering, men må likevel tolkes som at Microsoft har konkrete planer om slippe Windows 7 i løpet av neste år. Spesielt med tanke på Gates fortalte dette til ikke-teknologer under et foredrag som primært handlet om bedrifters filantropiske virksomhet.

Spørsmålet er hvorfor Microsoft begynner å snakke høyt om en etterfølger til Windows Vista allerede nå. Windows Vista har bare vært på markedet i et drøyt år. Den første servicepakken er allerede ute, en oppdatering som mange Microsoft-kunder har villet vente på før de tar en avgjørelse om en oppgradering til Vista er verdt investeringene.

Det er nå salget av Vista virkelig bør ta av i bedriftsmarkedet, men så begynner Microsoft å lokke med at om bare et drøyt år, da kommer noe enda bedre. Riktignok har ikke selskapet sagt veldig mye om Windows 7, men trolig kommer noe av den sentrale funksjonaliteten Microsoft måtte droppe i Windows Vista.

    Les også:

Paul Thurrott's Supersite for Windows publiserte i forrige uke en del skjerm fra en tidlig utgave av Windows 7. Disse er tilgjengelige her. De utseendemessige endringene i denne tidlige versjonen er likevel ikke så store i forhold til dagens Windows Vista.

Bilde av Windows 7 build 6519 fra desember 2007. Foto: Paul Thurrott's Supersite for Windows

Til toppen