SQL Server

Microsoft vil frigjøre Oracles kunder

Lokker med «gratis» SQL Server

Microsoft vil frigjøre Oracles kunder
(Bilde: David Castillo Dominici/Colourbox)

Lokker med «gratis» SQL Server

Microsoft kommer senere i år med databasesystemet SQL Server 2016, men har allerede nå begynt arbeidet med å hente inn flere kunder. I et blogginnlegg om SQL Servers fortreffeligheter opplyser selskapet at selskaper som allerede bruker en betalt, kommersiell relasjonsdatabase fra andre enn Microsoft selv, nå kan flytte eksisterende applikasjoner til SQL Server uten å måtte betale for lisensene.

Ser man på detaljene, er det definitivt misfornøyde Oracle-kunder som er målgruppen. Microsoft lover å frigjøre kundene fra mystiske og frustrerende prisplaner og overraskende tillegg. Oracle har fått litt oppmerksomhet i det siste på grunn av selskapets håndheving av lisenser knyttet til kjøring av selskapets programvare på virtualiseringsløsninger fra VMware.

Betingelser

Gratis SQL Server-lisenser gjør likevel ikke bruken av Microsofts databasesystem helt gratis. Ifølge ZDNet må kundene innrulleres i en ny eller oppdatert Server Cloud Enrollment-lisensplan, med et minimumskrav på 50 kjerner. Det kreves også et Software Assurance-abonnement for hele SQL Server-installasjonen.

Microsoft lokker også med gratis opplæring og subsidierte utrullingstjenester til kunder som takker ja innen utgangen av juni.

Det er liten tvil om at Microsoft nå legger opp til å gi særlig Oracle mer konkurranse i databasemarkedet. Også nyheten om at SQL Server 2016 kommer til Linux, riktignok først i 2017, er et skritt i samme retning.

Til toppen