Microsoft vil kapre datafangst for .Net

Microsoft er med på å definere en ny standard for datafangst fra produksjonsutstyr for elektroniske komponenter.

Microsoft er med på å definere en ny standard for datafangst fra produksjonsutstyr for elektroniske komponenter.

Ifølge SiliconStrategies.com har de to førende internasjonale organisasjonene for leverandører av maskineri for produksjon av halvledere, Sematech og SEMI, inngått partnerskap med Microsoft i forbindelse med en ny standard for datafangst.

Maskineri for halvlederproduksjon spiller en sentral rolle innen moderne teknologisk utvikling, siden det er det som gjør det mulig for selskaper som Intel, IBM, Motorola, AMD og så videre å levere stadig mer avanserte brikker. Sematech og SEMI er svært opptatt av å bidra til at teknologiske nyvinninger implementeres i produksjonsutstyr for halvledere slik at halvlederutviklingen kan fortsette i samme tempo som de siste tiårene, i samsvar med den berømte «Moores lov».

For å bedre den løpende overvåkningen av produksjonen av halvlederkomponenter, ønsker Sematech og SEMI å skifte ut produksjonsutstyrets nåværende datafangstgrensesnitt, kalt SECS/GEM, med et mer moderne, døpt Interface A. Dette grensesnitt skal sende løpende data fra produksjonsutstyret til halvlederfabrikkens sentrale anlegg for kontroll, styring og varsling av alt som gjelder produksjonen.

Ifølge SiliconStrategies.com tar Microsoft sikte på å utnytte samarbeidet med Sematech og SEMI til å gjøre .Net-teknologien til programvareplattformen for styringssystemer i all moderne halvlederproduksjon, i forbindelse med overgangen til nytt maskinvaregrensesnitt for datafangst.

En talsperson for Microsoft bekrefter at selskapet arbeider med flere leverandører av produksjonsutstyr til halvlederindustrien med tanke på å få aksept for kombinasjonen av .Net og Interface A.

Interface A skal blant annet åpne for fjerndiagnostikk og varsling av problemer i produksjonsanlegg for alle slags elektroniske brikker.

Microsofts inntreden i maskinvarebaserte standarder for datafangst betraktes som oppsiktsvekkende. Det kan tolkes som et forvarsel om et bredere engasjement fra Microsoft innen avanserte standarder for maskinvare.

Lykkes Microsoft med Interface A, vil selskapet oppleve at verdens mest avanserte form for industriproduksjon gjør seg avhengig av .Net-plattformen.

    Les også:

Til toppen