Microsoft vil kjøpe dansk programvarehus

Microsoft kaster seg nå inn i Europa og forhandler om å kjøpe den danske økonomisystem-leverandøren NavisionDamgaard.

Microsoft kaster seg nå inn i Europa og forhandler om å kjøpe den danske økonomisystem-leverandøren NavisionDamgaard.

Regnskapssystemer for små og mellomstore bedrifter er et av de få markeder der det fremdeles ikke finnes noen stor internasjonal markedsleder. Markedet for de store bedriftene domineres av SAP og Oracle, men for små og mellomstore bedrifter finnes det et stort antall leverandører selv i lille Norge.

Dette skal Microsoft nå gjøre noe med. Selskapet har kjøpt i oktober i fjor Great Plains som er store i det amerikanske markedet og vil skaffe Microsoft en posisjon i Europa. Ifølge Financial Times forhandler Microsoft med eierne av danske NavisionDamgaard om oppkjøp. Selskapet er et resultat av en fusjon mellom de to største danske aktørene og er en tøff konkurrent for blant andre norske Visma.

Prisen for kontroll i NavisionDamgaard skal ligge på 1,2 milliarder dollar (10,07 milliarder norske kroner)

Ifølge Financial Times skal forhandlingene være nesten ferdig og man planlegger en offentliggjøring mot slutten av neste uke.

Ryktene støttes av at NavisionDamgaard er suspendert fra handelen på København-børsen på grunn av "strategiske samtaler".

Mange frykter nok at Microsoft med sine muligheter for integrasjon mot sine andre produkter og markedsføringsbudsjetter vil kunne kapre mye av markedet.

Men Visma-sjef Øystein Moan tror et oppkjøp vil være positivt for hans selskap. Til nyhetstjenesten iMarkedet uttaler han at oppkjøpet vil presse opp prisen på Visma.

Til toppen