Microsoft vil kjøpe konsulentgigant

Microsoft har enormt med penger og trenger et konsulentselskap. Snart vil de kjøpe ett av de fem store, spår Gartner Group.

Så snart propramvaregiganten Microsoft Corporation er ferdig med rettssaken mot den amerikanske staten, kan ett av de fem store konsulentselskapene bli deres neste utfordring. Analyseselskapet Gartner Group mener at Microsoft trenger et konsulentselskap, og at de har penger til å kjøpe et.

- Det første året etter rettssaken forventer vi at Microsoft vil bruke fire milliarder dollar på oppkjøp, sier Gartner-analytiker Tom Bittman ifølge IDG.

Bittman utpeker i første omgang et av de fem store konsulentselskapene som sannsynlig oppkjøpsmål for Bill Gates og kompani - det vil si at Deloitte & Touche, Cap Gemini Ernst & Young AS, KPMG, PricewaterhouseCoopers Consulting DA eller Accenture er blant de mulige mål for Microsoft.

Som digitoday.no har skrevet tidligere har Accenture bestemt seg for å omgjøre selskapets eierstruktur, noe som skal åpne for en børsnotering i fremtiden. PricewaterhouseCoopers' konsulentselskap, som er en selvstendig enhet i hele konsernet, er også til salgs.
Tidligere har Hewlett-Packard Company vært inne i bildet når det gjelder PricewaterhouseCoopers, men samtalene ble brutt etter uenighet om pris. Siden dette skjedde har det vært potte tett rundt konsulentenhetens videre skjebne.


Forrige uke fortalte Microsoft at de skulle satse mer på konsulenttjenester. Selskapet skal i større utstrekning kombinere support-tjenesten og konsulentvirksomheten for å ta en mer aggressiv rolle i kampen om de større kontraktene. Det vil si at Microsoft vil gjøre større deler av jobben selv, og ikke la for mye gå til konsulentselskap og andre partnere.

Konsulentvirksomhet teller bare tre prosent av Microsofts totale omsetning, men det er den raskest voksende forretningen til programvaregiganten, ifølge Gartner.

Til toppen