– Microsoft vil kjøpe Nokia mobildivisjon

Men den finske giganten avviser ryktene.

– Microsoft vil kjøpe Nokia mobildivisjon

Men den finske giganten avviser ryktene.

Den russiske teknologiskribenten Eldar Murtazin kom mandag med et blogginnlegg (norsk oversettelse) hvor han hevder at Microsoft i løpet av den kommende uken vil innlede forhandlinger med Nokia om å kjøpe den finske mobilgigantens mobilvirksomhet.

Han skriver at begge de to selskapene har det travelt med å få til et slikt oppkjøp, og at en slik avtale vil være klar innen utgangen av året.

Interessant nok innleder han blogginnlegget med å gjengi den ventede reaksjonen fra Nokia, nemlig at han ikke vet noe om Nokia, ikke har tilgang til selskapet hemmeligheter og at han gjør det kun for å skade selskapet.

Nokias kommunikasjonsdirektør, Mark Squires, skriver i et blogginnlegg at Murtazins rykter blir stadig mindre korrekte.

Det er nok ikke alltid Murtazin har truffet riktig med sine rykter og spekulasjoner om Nokia, som ofte har vært negativt vinklet.

Men The Register viser til at han også har hatt rett i en hel del, ikke minst i forbindelsene med begivenhetene som har preget Nokia det siste året. Dette tyder på at Murtazin har ganske gode kilder internt i selskapet.

Blant annet skal Murtazin ha forutsagt avgangen til tidligere Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo, at Nokia ville komme med Windows Phone-baserte enheter og at Nokia ville avlive Ovi-varemarkedet. Det sistnevnte skjedde så sent som denne uken.

Murtazin er ikke den eneste som har forutsagt at Microsoft vil kjøpe hele eller deler av Nokia. Ryktene har svirret en god stund allerede. Men han skal være den første til å komme med en tidsramme for begivenheten.

Nettstedet Softsailor skriver i en artikkel om Murtazins påstander at den påstått kommende avtalen mellom Microsoft og Nokia vil ha en verdi på mer enn 30 milliarder dollar. Det oppgis ingen kilder i forbindelse med dette beløpet.

Til toppen