Microsoft vil kjøre Linux under Windows

Microsoft kommende Virtual PC 2004 vil la deg kjøre flere operativsystem, blant annet Linux.

Microsoft kommende Virtual PC 2004 vil la deg kjøre flere operativsystem, blant annet Linux.

Som digi.no skrev i forrige uke, var det ventet at Virtual PC 2004 skulle bli erklært produksjonsklar av Microsoft mandag denne uken. Så skjedde I den forbindelse dukket det opp noen påstander om at blant annet Linux ikke er blant de operativsystemene Virtual PC 2004 støtter.

Carla Huffman, Microsofts produktsjef for Virtual PC 2004, sier til eWeek at teknologien støtter at omtrent alle x86-operativsystemer kan kjøres i Virtual PC-miljøet.

- Dette betyr at Linux lan kjøres i en virtuell maskin på Virtual PC, sier Huffman og innrømmer at det har vært noen misforståelser omkring dette.

- Vi har ikke fjernet noen tekniske egenskaper som støtter andre operativsystemer som ikke er fra Microsoft. Det har ingen negative følger for kundene å kjøre operativsystemer fra andre enn Microsoft på Virtual PC.

    Les også:

Microsoft vil behandle bruken av Linux på samme måte som selskapet behandler bruk av enhver annen tredjeparts applikasjon som kjører under Windows.

- Vo støtter ikke Linux, på samme måte som vi ikke støtter tredjeparts applikasjoner. Vi leder våre kunder til deres Linux-tilbydere hvis de opplever problemer med å kjøre Linux på Virtual PC. Hvis Linux-tilbyderen kommer til at problemet skyldes en feil i Virtual PC og også leverer en feilrapport, vil vi samarbeide med dem om å løse problemet, sier Huffman.

Microsoft Virtual PC 2004 skal når den blir ferdig kunne kjøres på Windows XP som vertsoperativsystem og gjøre det mulig for brukerne å kjøre andre typer PC-operativsystemer på de virtuelle PC-ene som Virtual PC 2004 tilbyr. Teknologien er utviklet av Connectix, et selskap Microsoft kjøpte opp tidligere i år.

Etter oppkjøpet har Microsoft redesignet Virtual PC og testet det for å møte selskapets standarder for sikkerhet og pålitelighet, heter det i pressemeldingen.

Blant de nye egenskapene i Virtual PC 2004 er støtte for inntil fire nettverksadaptere per virtuelle maskin, XML-baserte konfigurasjonsfiler som enkelt skal kunne kopieres over til andre, fysiske maskiner, samt støtte for inntil 4 GB med minne.

Produktet støtter fortsatt funksjonalitet som fungerer mellom verts- og gjestesystemene. Dette inkludere tidssynkronisering, klipp- og lim, dra-og-slipp og deling av mapper. Undo Disks, en egenskap som gjør at brukerne kan slette alle endringer de har gjort til en virtuell harddisk under en sesjon er fortsatt med, det samme er Differencing Disks, som lar flere brukere og flere virtuelle maskiner bruke den samme virtuelle harddisken på samme tid.

Når Virtual PC 2004 kommer på markedet senere i år, vil det koste omtrent 129 dollar, noe som ifølge Microsoft nesten er en halvering av prisen i forhold til tidligere.

Til toppen