Microsoft vil knytte taletjenester til Vista

Microsoft vil knytte taletjenester til Vista

Steve Ballmer sier tale over IP er integrert i Vista, og gir noen vink om hva det kan bety for brukeren.

Microsoft-sjef Steve Ballmer var på en partnerkonferanse i Tokyo denne uken, og ymtet frampå om et tema presse og analytikere har ventet på lenge: Microsofts alvorlige inntreden på markedet tale over IP generelt, og IP-telefoni spesielt.

I august i fjor kjøpte Microsoft et lite tale over IP-selskap, Teleo, og innlemmet det i sin MSN-avdeling. Siden har Microsoft samlet på flere biter.

    Les også:

Det Ballmer sa i Tokyo var at Microsoft vil komme med et helhetlig utspill rundt tale over IP – VoIP eller «voice over IP» – over nyttår, antakelig noenlunde samtidig med den offisielle lanseringen av Vista og Office 2007.

Ifølge Ballmer er grunnleggende teknologi for tale over IP nedfelt i Vista – noe som er nytt. I Vista-briefinger fram til i høst er ikke tale over IP blitt nevnt.

Microsoft vil supplere den grunnleggende tale over IP-teknologien med applikasjoner og tjenester på både klient- og serversiden. Brukeren vil oppleve ett felles grensesnitt for e-post, tale over IP, videoprat og lynmeldinger, sa Ballmer.

Hvordan dette konkret skal se ut, sa Ballmer ingenting om. Tale over IP er i dag en del av flere Microsoft-tjenester, som Live Messenger, MSN-Messenger og Live Communications Server.

Hittil har Microsoft vinklet tale over IP som noe tilknyttet Office. Ballmers fokus på tale over IP som tjeneste i Vista kan derfor tolkes som et signal om at dette synet er endret. Det kan tolkes dit hen at tale over IP brukes som lokkemat for å få flere til å oppgradere til Vista, og at Microsoft ennå ikke vil komme med noe bredt anlagt framstøt for å tilby mer tale over IP til dem som tviholder på Windows XP.

Til toppen