Microsoft vil konkurrere mot egne partnere

Microsoft kan komme til å tråkke egne partnere på tærne når selskapet nå vil fokusere på bransjetilpasset programvare.

Microsoft kan komme til å tråkke egne partnere på tærne når selskapet nå vil fokusere på bransjetilpasset programvare.

Steve Ballmer, administrerende direktør i Microsoft, innrømmer at selskapet kan komme til å bli konkurrent av mange av selskapene som i dag er Microsofts partnere. Ifølge Associated Press gjelder dette innen området for programvare som er spesialtilpasset av og for mindre selskaper.

Under en partnerkonferanse i Minneapolis i forrige uke, sa Ballmer at Microsoft tror at markedet for forretningsapplikasjoner stadig vil konsolideres.

Microsoft har solgt store mengder av kontorprogramvare som Word og Excel, mens overlatt videre skreddersøm av disse produktene til andre selskaper. Nå har Microsoft ansatt mer enn 200 personer med bakgrunn som doktorer, bankansatte og fabrikkledere for å hjelpe selskapet med å utvikle programvare for spesifikke bransjer. Blant annet planlegger Microsoft til høsten å lansere et program som kalles Small Business Accounting, som vil konkurrere med en rekke eksisterende produkter fra selskaper om i dag er Microsofts partnere.

Ifølge Associated Press sa Ballmer at han tror forretningsprogramvare i stadig større grad vil bli ansett som hyllevare klar til bruk, i stedet for at programvare må skrives for den individuelle bedriften. Ballmer mener at tilleggene selskapet planlegger, vil være en naturlig del av dagens Office-pakke.

Til toppen