Microsoft vil lansere talestyring for PDA-er

Med Microsoft Voice Command hører PDA-en det du sier, og leser opp avtaler når du har hendene fulle.

Med Microsoft Voice Command hører PDA-en det du sier, og leser opp avtaler når du har hendene fulle.

Offisielt har ikke Microsoft sagt annet om den kommende Voice Command -applikasjonen for Windows Mobile 2003 for Pocket PC og Pocket PC Phone Edition enn at den vil gjøres tilgjengelig på salgsnettstedet Handango i begynnelsen av november. Men ved en glipp (?) la Handango ut detaljer om programmet i helgen, og før de rakk å trekke oppslaget tilbake, var det kopiert til det Microsoft-uavhengige nyhetsforumet MS Mobiles.

Voice Command skal altså tilby talestyring – i hvert fall på engelsk – som tilleggsprogramvare til nyere Windows-baserte PDA-er og smarte mobiltelefoner. En håndfull programmer på Handango tilbyr dette allerede, men med mer begrenset funksjonalitet enn det Microsoft lover.

Voice Command krever ikke tilpasning til en bestemt stemme, og oppfatter kommandoer i muntlig stil. Om du roper "help" eller mumler "what can I say", skal resultatet være det samme som om du hadde trykket på hjelpefunksjonen.

Med andre muntlige kommandoer – "view contacts", "call Charles Fitzgerald" – får du opp kontaktlisten eller får telefonen til å ringe en oppgitt person. Har du ikke registrert vedkommende, kan du ringe ved å si "Dial 425 555 0137" (husk å si "three" i stedet for "tree"!).

Hvis du har hendene fulle – fordi du kjører eller bærer på julepresanger – kan du få Voice Command til å høytlese adresser og avtaler. Lytter du til musikk som du ikke kjenner igjen, og sier "what song is this?", vil Voice Command oppgi artist og sportittel med sin elektroniske stemme.

Prisen som Handango oppga, var 40 dollar.

En formell lansering kan ventes på det store messarrangementet Comdex Fall i Las Vegas 16. november.

Til toppen