Utviklingsverktøy

Microsoft vil samarbeide tettere med Eclipse-fellesskapet

Ønsker å gjøre applikasjonsutvikling mer plattformuavhengig.

Microsoft vil samarbeide tettere med Eclipse-fellesskapet
(Bilde: Eclipse Foundation)

Ønsker å gjøre applikasjonsutvikling mer plattformuavhengig.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har blitt såkalt løsningsmedlem av Eclipse Foundation, et åpen kildekode-fellesskap som primært står bak en åpen plattform som en rekke utviklingsverktøy for Java, men også en rekke andre programmeringsspråk, bygger på.

– Ved Microsoft er vår utviklermisjon å levere opplevelser som styrker enhver utvikler, som bygger enhver applikasjon, på ethvert operativsystem, skriver daglig leder for Microsofts Visual Studio Team, Shanku Niyogi, i et blogginnlegg.

– Denne misjonen krever at vi er åpne, fleksible og samhandlende, i tillegg til å møte utviklere og utviklingsteam der de er, og å tilby verktøy, tjenester og plattformer som hjelper dem med å sette ideer i produksjon, skriver han.

Tettere samarbeid

Microsoft har ifølge Niyogi samarbeidet med Eclipse Foundation i mange år. Med det nye medlemskapet ønsker selskapet å samarbeidet tettere med Eclipse-fellesskapet og å tilby verktøy og tjenester til flere utviklingsgrupper enn tidligere.

Dette ble kunngjort i forbindelse med konferansen EclipseCon som blir arrangert i nærheten av Washington D.C. denne uken.

Microsoft kunngjorde også at selskapet har kommet med flere nye eller oppdaterte verktøy for blant annet integrasjon mellom blant annet selskapets Team Foundation Server og Eclipse, og Azure med det Java-baserte IoT-rammeverket Kura.

Til toppen