Microsoft vil satse sterkt på virtuelle PC-er

Microsoft kjøper Kidaro, en spesialist på løsninger for virtuelle PC-er i bedrifter.

Microsoft vil satse sterkt på virtuelle PC-er
Bilde:

Microsoft sier de vil kjøpe Kidaro, et amerikansk selskap som har spesialisert seg på løsninger for virtuelle PC-er i bedriftsmiljøer. Oppkjøpet innebærer at Microsoft vil satse tungt på en teknologi som konkurrerer med nøkkelprodukter fra både VMware og Citrix.

Poenget med Kidaros løsning med virtuelle PC-er, er å senke kostnader for drift og support samtidig som man hever sikkerheten og den sentrale kontrollen over både bærbare og stasjonære PC-er, og for alle organisasjonens PC-brukere uavhengig av om de arbeider hjemme, på jobb eller på farten.

Kidaro implementeres på PC-ene som bedriften allerede har. De virtuelle PC-ene kjøres på de fysiske PC-ene til brukeren, ikke som virtuelle PC-er i serverne. Det gjør at man slipper å investere i nye servere, og at brukerne også kan bruke de virtuelle PC-ene uten å være koplet til et nettverk. På den andre siden er man låst til å gi brukerne PC-er, i stedet for tynne klienter.

Løsningen tillater ulike operativsystemer på både de virtuelle og de fysiske PC-ene. Microsoft skaffer seg med andre ord en løsning som lar bedrifter forvalte virtuelle Linux- og Windows-PC-er under ett.

Kidaros virtuelle PC består av en pakke av applikasjoner, klient for fjerntilgang, sikkerhetsverktøy, agent for den sentrale driften og kontrollen, og operativsystem. Den kan distribueres til brukernes PC-er over nettverket – også over Internett – eller på USB-pinne eller DVD.

Løsningen skisseres slik:

Microsoft sier at de vil legge Kidaro til deres PC-driftsverktøy «Desktop Optimization Pack». Kjøpet beskrives som viktig for Microsofts virtualiseringsstrategi, og som et nytt verktøy for å hjelpe bedrifter få mest mulig ut av sine PC-er. Det pekes særlig på at Kidaro-løsningen gjør det enklere å gjenopprette PC-er etter feil, og at virtuelle PC-er er et viktig bidrag til å komme i gang igjen etter katastrofer.

    Les også: