FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft vil ta over kontor-telefonen

Fra 2007 vil Microsoft tilby telefoner som kan integreres med bedriftens PC-er og servere.

26. juni 2006 - 09:30

Amerikanske medier skriver at Microsoft i dag vil kunngjøre sin visjon om framtidens forente kommunikasjon, på en begivenhet i San Francisco. Detaljene om Microsoft har lekket, blant annet overfor Wall Street Journal og News.com, går ut på at selskapet fra juni 2007 vil tilby telefonapparater og programvare som kan integrere dem mot alle slags øvrige tjenester i nettet.

I første omgang vil Polycom, LG-Nortel og Thomson Telecom produsere Microsoft-spesifiserte IP-telefoner. Seinere vil også blant annet Motorola, Samsung, Logitech og Siemens trekkes inn for å utvide tilbudet med trådløse telefoner, videoutstyr med mer.

Telefonene skal koples på bedriftens datanett, og samordnes med brukerens PC.

Skal du ringe noen, klikker du på et navn i en kontaktliste eller i et hvilket som helst annet dokument. Man vil også kunne få kontaktlister, lynmeldinger og e-post på telefonens skjerm, og sende e-post, for eksempel med inntalte meldinger som vedlegg. Uansett om kontaktlisten vises på PC-en eller på telefonen, skal man kunne se om kontakten er tilgjengelig på e-post, lynmelding, kontortelefon eller mobil.

Telefonene håndteres av nettverket gjennom katalogtjeneste Active Directory, og utveksler tjenester med serverprogrammer som Exchange og en ny utvidelse av Live Communications Server som vil gå under navnet Office Communications Server. Dette serverprogrammet vil håndtere telefoni, e-post, lynmeldinger og så videre.

Å trekke flere folk inn i en samtale skal kunne gjøres bare ved å klikke på navn. Å utvide en samtale eller en konferanse til en videokonferanse skal heller ikke kreve mer enn enkle klikk. Microsoft vil markedsføre et kamera som automatisk snur seg mot den personen som taler, dersom flere rundt bord er delaktig i en konferanse. Produktet har hittil vært kjent som «RingCam», men er nå offisielt døpt «Microsoft Office RoundTabel».

Microsofts satsing på IP-telefoni og forent meldingshåndtering innebærer at Exchange-serveren oppgraderes til versjon 2007, der brukere også vil kunne få tilgang til talemeldinger og sende fakser, samt få tilgang til egen e-post og avtalebok ved å ringe inn til sentralen.

I sin økonomiske utsikt fra april i år, overrasket Microsoft ved at utgiftssiden var påplusset to milliarder dollar mer i det kommende regnskapsåret enn analytikerne hadde ventet. En betydelig del av disse midlene er viet utviklingen av det nye IP-telefonisystemet, heter det. Analytikerne som uttaler seg, sier Microsoft med dette mener alvor med sin satsing.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.