Microsoft vil utvide Xbox

Med Xbox skal Microsoft erobre stua og fritiden din. Et hemmelig prosjekt skal utvide Xbox.

Med Xbox skal Microsoft erobre stua og fritiden din. Et hemmelig prosjekt skal utvide Xbox.

Det har gått flere rykter tidligere om nye versjoner av spillmaskinen Xbox og nå dukker de opp igjen. Microsoft har vunnet krigen om skrivebordet, men har så langt ikke lykkes i å erobre stua. Men med spillmaskinen Xbox er selskapet på vei.

Ifølge teknologibladet Red Herring arbeider Microsoft med å utvide Xbox til også å bli en digital videospiller som tar opp og spiller av video fra harddisk. Selskapet selger allerede en slik maskin i USA under navnet UltimateTV. Ifølge Red Herring vil den kombinerte video-opptakeren og spillmaskinen lanseres til neste år. Prisen skal ligge på rundt 500 dollar.

Les også

Stadig flere selskaper lanseres kombinasjonsmaskiner med digitalt videoopptak. Blant annet har Samsung lanserte en DVD-spiller med denne muligheten.


Red Herring skriver at Xbox ser ut til å bli et svært dyrt prosjekt for Microsoft. Bladet hevder å ha snakket med kilder i Microsoft som forteller at selskapet vil tape 750 millioner dollar på Xbox i inneværende finansår som avsluttes om fem dager og 1,1 milliarder dollar i neste finansår.

Tidligere har Bill Gates sagt at Xbox vil gi et tap på 900 millioner dollar over åtte år. Tapene skyldes at Microsoft og Sony taper penger på salget av maskiner, men håper å tjene penger på spillene. En priskrig mellom de to selskapene og Microsofts vilje til å kjøpe seg markedsandeler på lang sikt, bidrar ytterligere.

Microsofts skal tape hele 150 dollar per maskin de selger.

Til toppen