Microsoft vil vise neste generasjons kontor-PC

På en maskinvarekonferanse i New Orleans vil Microsoft vise en prototyp på en PC bygget for å ivareta alle kontoristers kommunikasjonsbehov.

På en maskinvarekonferanse i New Orleans vil Microsoft vise en prototyp på en PC bygget for å ivareta alle kontoristers kommunikasjonsbehov.

Tredagerskonferansen WinHEC 2003 – den årlige Windows Hardware Engineering Conference – åpner i morgen med et foredrag av Bill Gates, hovedarkitekt for programvare i Microsoft. Selskapet har varslet at Gates vil presentere flere nye PC-plattformer, blant annet en prototyp utviklet i samarbeid med Hewlett-Packard, kalt "Athens".

Microsoft bruker WinHEC dels til å vise ny maskinvare det selv har eller vil utvikle – i fjor ble Bluetooth-utstyrt tastatur og mus presentert – dels til å vise prototyper på maskinvare det spesifiserer uten å bygge selv, og dels til å la partnere vise ny Windows-spesifikk maskinvare. Til WinHEC 2001 framstilte Microsoft de første 340 fungerende prototypene på den tastaturfrie Tablet PC.

    Les også:

I likhet med Tablet PC og de spesielle underholdsnings-PC-ene til hjemmemarkedet, markerer Athens trenden der PC-er gjøres stadig mer spesialiserte. Athens beskrives som en plattform for samarbeid og kontakt, tilrettelagt for avansert overføring av tale og video, og for sanntidsmeldingssystemer i det øvre sjiktet.

Andre Microsoft-nyheter som ventes på WinHEC 2003 skal omfatte både forbrukermaskiner og avanserte servere. Ellers skal Intel diskutere nyheter innen seriell ATA (forbindelse mellom PC og lagring), og Transmeta skal vise nye energigjerrige prosessorer.

Til toppen