Microsoft vingler i DVD-formatkrigen

Til tross for at Microsoft tidligere har signalisert at selskapet har mest tro på DVD+R/RW, annonserer selskapet nå støtte for alle de store formatene.

Til tross for at Microsoft tidligere har signalisert at selskapet har mest tro på DVD+R/RW, annonserer selskapet nå støtte for alle de store formatene.

Microsofts støtte for de ulike DVD-formatene kan ha stor betydning for hvilket format som går av med en eventuell seier i krigen mellom DVD-R/RW samt DVD-RAM på den ene siden, og DVD+R/RW på den andre siden. Årsaken er selvfølgelig selskapets dominerende posisjon innen programvare.

    Les også:

Så sent som i februar gikk Microsoft til det skrittet å bli medlem av styret i DVD+RW Alliance. Riktignok er Microsoft også medlem av DVD Forum, som står for de øvrige DVD-formatene, men engasjementet her er på et betydelig lavere nivå.

Men torsdag denne uken annonserte Microsoft at selskapet vil bygge inn støtte for alle de nevnte DVD-formatene i kommende klientutgaver av Windows.

Tidligere har Microsoft annonsert støtte for DVD+MRW (Mt. Rainier), i tillegg til at DVD-RAM allerede støttes av Windows XP.

- Vi er forpliktet til å gjøre det så lett som mulig for våre kunder å skrive til og spille av DVD-er på deres PC-er, sier Tom Philips, daglig leder for Microsofts Windows Hardware Experience Group, i en pressemelding.

- Ved å støtte alle de store, skrivbare DVD-formatene vil det være rette, rimeligere og mer effektivt for brukerne å sikkerhetskopiere personlige data, overføre filer mellom PC-er og å dele personlig redigerte videoopptak i DVD-Video.

Til toppen