BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Microsoft viser forakt for retten

USAs justisdepartement mener Microsoft viser forakt for retten ved den måten selskapet følger opp dommeravgjørelsen fra forrige uke.

Eirik Rossen
18. des. 1997 - 12:09

Avgjørelsen krever at Microsoft lar PC-leverandørene forhåndsinstallere Windows uten nettleseren Internet Explorer, dersom de så ønsker. Microsoft har anket avgjørelsen. Samtidig tilbys leverandørene som vil trosse selskapets oppfatning av at nettleseren og operativsystemet er et integrert produkt, valget mellom den opprinnelige Windows 95 slik den ble levert i august 1995, og en nyere utgave strippet for IE4-filer, som Microsoft selv sier ikke vil virke i praksis.

I justisdepartementets skriv til dommer Thomas Penfield Jackson heter det:

- Microsofts åpne forsøk på å oppheve formålet ved rettens avgjørelse og på å fremme sin rettsstrategi, er en fornærmelse mot rettens myndighet. Retten bør derfor forfølge Microsoft for forakt for retten og handle raskt for å tvinge selskapet til å etterfølge avgjørelsen.

Departementet ber dommeren kreve et svar fra Microsoft innen fredag. Det ønsker dessuten at Microsoft ilegges en bot på én million dollar for hver dag selskapet nekter å etter komme forrige ukes avgjørelse fullt ut.

En talsperson for Netscape sier til Reuters at de er glade for departementets innspill. - Microsofts reaksjon var nesten en utfordring til departementet eller til retten om å gjøre noe slikt, sier hun.

Microsofts vice president Brad Chase sier til Wall Street Journal at selskapet etterfølger dommeravgjørelsen fullt ut, og antyder at Justisdepartementet nå kommer med helt nye krav.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.