Microsoft viser fram modelleringsverktøy

Microsoft slapp denne uken en forhåndsutgave av et modelleringsverktøy for webapplikasjoner.

Microsoft slapp denne uken en forhåndsutgave av et modelleringsverktøy for webapplikasjoner.

Microsoft publiserte tirsdag en Community Technology Preview-utgave (CTP) av modelleringsverktøyet som tidligere har vært kjent under kodenavnet Whitehorse. Verktøyet, som skal inkluderes i den kommende Visual Studio 2005 Team System (VSTS), skal gjøre det enklere for bedrifter å lage skreddersydde webapplikasjoner.

Til News.com sier Prashant Sridharan, senior produktsjef for utviklerverktøy hos Microsoft, at tanken med modelleringsverktøyene er å gi utviklere visuelle representasjoner av webapplikasjoner, inkludert detaljert grafikk som representerer programvarekomponenter. Målet er å gjøre det enklere for utviklerne å se hvordan programmene er knyttet sammen, noe som skal gi mer produktive utviklere som lager programvare med bedre kvalitet.

Sridharan mener at modelleringsverktøy tradisjonelt har vært svært generiske og har liten tilknytning til den underliggende koden.

- Det er pene bilder som ikke forteller de faktiske utviklerne noe særlig. Dette fører igjen til applikasjoner som ikke svarer til forventningene, eller som ikke fungerer som lovet.

CTP-en slutter også opp om et konsept blant annet Microsoft støtter, som kalles Software Factories.

    Les også:

Selv om endelig realisering av Software Factories ikke vil skje på flere år, bygger blant annet Microsoft på teknologier som finnes i dag for å levere skreddersydde verktøy, prosesser og arkitekturer for VSTS. Disse tilpasningene, som samlet blir referert til som en Software Factory, skal gjøre det mulig for organisasjoner å effektivisere utviklingsprosessene for å fokusere på de unike forretningsmessige og tekniske aspektene innen det enkelte forretningsområde, ved å automatisere mer rutinemessige oppgaver som er felles for alle forretningsområdene.

Til toppen