BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft viser Pocket PC 2002

Microsoft demonstrerer det nye operativsystemet for hånd-PC-er, Pocket PC 2002, i forkant av den offisielle lanseringen i oktober.

6. sep. 2001 - 10:10
MicrosoftHewlett-PackardCompaqToshiba



PalmePocket Solutions

Pocket PC 2002 fortsetter denne satsingen på profesjonelle brukere. Den integrerer opplegg for virtuelle private nettverk og appellerer til IT-administratorer ved å tilby muligheter til å styre nettverkene sine gjennom Pocket PC-apparater mot trådløse lokalnett eller gjennom andre løsninger for trådløs aksess. Passord-håndteringen skal være bedret, nettleseren og multimediaspilleren skal være styrket, og det skal være lagt inn opplegg for virusvern og meldingsutveksling.

Brukergrensesnittet er fornyet og inspirert av Windows XP, og Microsoft har bøyd seg for krav fra brukerne ved å gjøre det enklere å utveksle data med Palm-apparater over infrarød-porten. På applikasjonssiden er det kommet en stavesjekk for Pocket Word og Pocket Excel. Microsoft har dessuten tilrettelagt Palms håndskriftgjenkjenner Graffiti - det er et "public domain" program - og døpt det om til Block Recognizer.

Alt dette skjerper kravene til prosessor og minnekapasitet. Apparater med Pocket PC 2002 vil i USA koste fra 400 dollar og oppover. Det vil ikke spille noen rolle for markedet her i landet. Compaq Norge har avslått å ta inn de billigste iPaq-modellene for utelukkende å konsentrere seg om dem som virkelig passer til betegnelsen "trådløst kontor" og det mest lønnsomme markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra