BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft vokser raskere enn markedet

Microsoft er ikke store på ERP-systemer, men de vokser raskere enn markedet.

18. juni 2007 - 11:40

Når det er snakk om programvare for ERP (Enterprise Resource Planning) tenker de fleste på SAP, mens noen tenker på Oracle. Få tenker på Microsoft, men det er i ferd med å endres.

- Vi har hatt en god utvikling, og har et mål om årlig vekst på 20 prosent de neste tre til fire årene, sier Dagfinn Ringås, påtroppende direktør for Microsoft Business Solutions (MBS), i Norge, til Finansavisen.

Det er en markant kraftigere vekst enn resten av ERP-markedet. Det forventes å vokse med mellom 5 og 7 prosent i år. Dermed spiser Microsoft markedsandeler i dette markedet, selv om de fortsatt er små sammenlignet med markedslederen SAP.

- Vår største hindring for ytterligere vekst er partnerne våre. De har fulle ordrebøker, og noe av det vi jobber mest med i dag er å videreutvikle partnerapparatet og hjelpe dem med rekrutteringen, sier Ringås, til Finansavisen.

På verdensbasis omsatte Microsoft for 917 millioner dollar innen denne typen forretningssystemer. Inntektene kom imidlertid ikke fra et enkelt system.

I Norge selger Microsoft to systemer: Microsoft Dynamics AX og Dynamics NAV, som stammer fra hvert sitt oppkjøp i 2002.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.