Microsoft vurderer å kjøpe musikkgigant

Apples diskusjoner med Universal skal være avsluttet, men nå er Bill Gates blitt interessert.

Det franske konglomeratet Vivendi må rydde opp i økonomien og skal derfor selge musikkgiganten Universal. Fredag ble det kjent at Apple var i diskusjoner med selskapet.

Men ifølge avisen New York Times var disse diskusjonene aldri seriøse. Apple ønsket bare å kjøpe en tredjedel av selskapet og samtalene skal være avsluttet.

Det kan være to årsaker til dette. Den ene er at IT- og musikkbransjen i utgangspunktet ikke er så gode venner. IT-bransjen beskyldes for å selge og promotere utstyr som brukes til piratkopiering. Og det er ikke umiddelbart klart hva Apple skulle ha bidratt med overfor Universal utover salg av musikk til de to-tre prosent av brukerne som har Apple-maskiner.

Dessuten ville Apple slite med prislappen på 5-6 milliarder dollar (40-48 milliarder kroner). Dette vil imidlertid ikke være noe problem for Bill Gates og Steve Ballmer som har 40 milliarder dollar i kontantreserver.

Ifølge New York Times regner Microsoft nå på å kjøpe Universal, men det er foreløpig helt på vurderingsnivå, sier kilder til den ellers svært så etterrettelige avisen.

Microsoft har mer å bidra med overfor Universal enn Apple, for Microsoft sitter på meget kraftige salgs- og distribusjonskanaler gjennom MSN og Windows.

Til toppen