BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft vurderer å kjøpe VXTreme

Microsoft har store planer om en standardisering av videooverføringsteknologi. I tillegg til å kjøpe seg inn i Progressive Networks, ryktes det nå at de vil kjøpe konkurrenten VXtreme.

Liv Torild Mytting
25. juli 1997 - 12:45

VXTreme leverer systemer for videooverføring med høy kvalitet på Internett i programvarefamilien Web Theatre. Industriobservatører hevder ifølge Newsbytes at Web Theatre er en bedre teknologi enn Progressives RealPlayer .

(Flere lesere har forøvrig gjort oss oppmerksomme på at videobehandlingssystemet RealVideo til Progressive Networks bygger på videosystemet til Iterated Systems der Tharald Børvig og Terje Mikalsen har en eierandel på til sammen 25 prosent gjennom det felleseide investeringsselskapet Teknoinvest og egne selskaper.)

Microsoft-kilder PC Week har snakket Microsoft sier at avtalen mellom VXTreme og Microsoft vil forhandles ferdig innen to uker.

Pete Montana i VXTreme vil verken bekrefte eller benekte ryktene, men sier til PC Week at bransjen vil få økt oppmerksomhet fremover. - Microsofts avtale med Progressive var ingen milesten, vi vil få flere slike avtaler på veien mot en solid standard på bilde- og videobehandling over nett, sier Montana.

Microsoft kan tenkes å se for seg en akselerert vekst i sanntidsoverføringer av video på nettet, gjerne med en standard bygget på deres egen Active Streaming Format (ASF). Progressive har allerede kunngjort at de vil støtte teknologien, og Montana legger til at også VXTreme vil støtte ASF.

Dersom Microsoft går inn i VXTreme, vil både Microsofts, VXTremes og Progressives teknologi etterhvert brukes til å vise videooverføringer i den samme spilleren. Microsofts NetShow som bruker ASF ligger allerede på nettet i beta 2 utgave.

Å satse på multimedia kan vise seg å være en smart strategi for Microsoft, sier Judy Estrin i Precept Inc, et firma som utvikler videosystemer. - Dette er et område hvor de kan ligge foran Netscape, slik at de ikke hele tiden henger etter slik de gjør på andre områder i dag, sier hun. - Strategisk sett passer oppkjøpene bra med Microsofts satsning på underholdning og tv. Her er det ingen direkte sammenheng i dag, men det vil det bli, tror Estrin.

Ryktet er ikke offisielt bekreftet hos noen av partene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.