UTVIKLING

Microsoft vurderer «Emacs» for .Net

Microsoft planlegger å lage et avansert redigeringsprogram som beskrives som «Emacs .Net».

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. jan. 2008 - 11:13

Det fleste med erfaring fra Unix eller Linux har vært borti Emacs, et omfattende og utvidbart verktøy for blant annet redigering av tekst og kildekode. Emacs ble opprinnelig laget av Richard Stallman i 1976, men har senere kommet i en rekke versjoner. I dag er det først og fremst GNU Emacs og XEmacs som er gjeldende.

I romjulen kunngjorde Douglas M. Purdy i Microsoft at selskapet jobber med et prosjekt som essensielt går ut på å bygge et verktøy som Purdy grovt vil beskrive som «Emacs .Net».

Purdy vil ikke si noe mer om detaljene rundt prosjektet, men ønsker å kontakt med personer som har erfaring fra å lage utviklingsverktøy, integrerte utviklingsmiljøer eller tekstredigeringsverktøy.

I en kommentar til blogginnlegget over omtaler Purdy Emacs som et verktøy for å skrive programvare (og mye annet) på ulike plattformer. Han beskriver også Emacs som «hyper-extensible».

Etter alt å dømme vil Microsoft fortelle mer om prosjektet i forbindelse med Professional Developers Conference.

Emacs anses av mange Unix- og Linux-brukere som et verktøy man enten hater eller elsker, og mange foretrekker i stedet rivalen vi, som også ble laget i 1976.

Den kanskje største fordelen med Emacs er språket Emacs Lisp, som lar utviklere lage utvidelser som kan håndtere alt fra kontekstframheving av kildekode til visning av websider.

Selv om Emacs er mest brukt i Unix-lignende miljøer, finnes det versjoner også for blant annet Windows.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.