Microsoft vurderer navnebytte

Windows NT 5.0 kan komme til å få et annet navn når det endelig kommer. Selv om Microsoft ikke skal ha avgjort hva det nye navnet skal være, er det lekket ut flere alternative forslag.

Windows NT 5.0 kan komme til å få et annet navn når det endelig kommer. Selv om Microsoft ikke skal ha avgjort hva det nye navnet skal være, er det lekket ut flere alternative forslag.

Ifølge InfoWorld Electric har flere kilder ved Microsoft bekreftet at selskapet har planer om å endre navnet på Windows NT når neste utgave blir klar. Det er flere årsaker til det mulig forestående navnebyttet.

Den ene er at man nå nærmer seg et nytt tusenårsskifte, noe som Microsoft allerede har bestemt seg for å markere i forbindelse med neste utgave av Office. Selv om denne pakken sannsynligvis slippes allerede i første kvartal av 1999, får den navnet Office 2000.

En annet årsak er at Windows 98 er det siste operativsystemet i 9x-serien. Microsoft vil derfor ikke lenger trenger forkortelsen "NT" (New Technology) for å skille skrivebordssystemene fra hverandre. Microsoft har jo indikert at Windows 98 og Windows NT etter hvert vil smelte sammen og oppstå som en tung og en noe lettere utgave av det samme operativsystemet. Dette vil selvsagt ikke skje etter tusenårsskiftet.

Hva det nye navnet på Windows NT blir, er ikke avgjort, men ifølge InfoWorld Electric har det dukket opp to navneforslag: Windows 2000 og Windows Professional, eventuelt Windows Pro.

Når Windows NT 5.0 - som vi får fortsette å kalle det kommende operativsystemet inntil det blir offisielt døpt på nytt - vil bli ferdig, er ennå uvisst. Flere utviklere har indikert at Microsoft planlegger å annonsere NT 5.0 i mars neste år, for så å slippe det i juni. Det kan også være aktuelt å droppe beta 3-stadiet. Beta 2 skal ifølge Microsoft være komplett når det gjelder funksjoner og egenskaper, så hvis selskapet greier å luke vekk de fleste feilene innen juni, er dette en mulig løsning. Men man må da belage seg på at det vil komme en rekke feilfikser og servicepakker i månedene etter utgivelsen.

Et viktig spørsmål er om det har så stor betydning utgivelsesdatoen for Windows NT 5.0 blir forskjøvet noen måneder enten den ene eller den andre veien. De fleste IT-ansvarlige vil nøle med å installere et operativsystem som helt sikkert inneholder en rekke feil. Da vil de heller vente til feilfiksene er kommet før de går til innkjøp av et nytt operativsystem. Samtidig er det lite trolig at en ytterligere forsinkelse på kun noen måneder vil få bedrifter til å gå over til alternative operativsystemer. Det vil i så fall være flere grunner til et slikt skifte.

Til toppen