Microsoft vurderer Office over Internett

Som et svar på Suns planer om gratis Internett-programvare, forteller Microsoft at de vurderer å tilby Office over Internett - men ikke gratis.

Som et svar på Suns planer om gratis Internett-programvare, forteller Microsoft at de vurderer å tilby Office over Internett - men ikke gratis.

Stadig flere vurderer å tilby deg å bruke programvare over Internett i stedet for at du kjøper programvaren og innstallerer den på PC-en. I går offentliggjorde Sun planer om å tilby Java-baserte Staroffice gratis (se tidligere sak under). Nå vurderer også Microsoft en såkalt ASP-tjeneste (Application Service Provider).

Dette er en trussel mot Microsoft, som trolig henter noe under halvparten av inntektene sine fra salg av Office. Men mange brukere sliter med komplisert innstallasjon, administrasjon og stadig økende krav til maskinvaren.

Microsoft sier de derfor vurderer å tilby Office over Internett, skriver avisen San Jose Mercury News.

Selskapet sier ikke noe om hvordan de skal løse de tekniske utfordringene, men én løsning hadde vært å bruke Windows Terminal Server, en teknologi som gir rask tilgang fordi den bare tranporterer skjermbilder og tastetrykk.

Men dersom Microsoft lanserer en slik tjeneste må de ta seg godt betalt for ikke å rasere de store inntektene fra dagens Office-salg.

- Vi har teknologien og vurderer om en slik tjeneste kan bli forretningsmessig fornuftig, sier George Meng, en produktsjef hos Microsoft til San Jose Mercury News.

Til toppen