Microsoft vurderer på nytt en Zune-mobil

Microsoft skulle aldri lage en Zune-mobil. Nå er selskapet i ferd med å skifte mening.

Microsoft vurderer på nytt en Zune-mobil

Tidligere i år sa Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, at en Zune-telefon er et konsept Microsoft ikke noen sinne vil strebe mot. Men ifølge Reuters sa han også at selskapet enkelt ville kunne legge til musikk- eller spillfunksjonalitet til selskapets Windows Mobile-plattform.

I ettertid har Apple lansert iPhone, Sony Ericsson har stor suksess med selskapets Walkman-mobiler, mens også Nokia anser musikkmobiler som et satsningsområde.

Dette kan ha fått Microsoft til å skifte kurs. Under et investormøte ved Citigroups globale teknologikonferanse i går, sa Mindy Mount, finanssjef for selskapets underholdnings- og enhetsavdeling, at det ikke vil være urimelig å tro at det vil komme en slags integrert enhet.

Windows Mobile er først og fremst blitt rettet mot bedriftsmarkedet, men Mount forventer ifølge Reuters at dette vil kunne endres som følge av at konsumentene i større grad ønsker å kombinere både arbeid og personlige behov i ett håndsett.

Mount understreket likevel at hun ikke var i ferd med å annonsere framtidige produkter.

Zune er Microsofts håndholdte musikkspiller, en konkurrent til blant annet Apples iPod, som ble lansert i 2006. Den selges fortsatt ikke i Europa.