Microsofts fotoformat kan bli JPEG-standard

JPEG-organisasjonen er positiv, og alt ligger tilrette for at Microsofts format blir en ny standard.

Microsofts fotoformat kan bli JPEG-standard

JPEG-organisasjonen er positiv, og alt ligger tilrette for at Microsofts format blir en ny standard.

Microsoft har levert sitt HD Photo format inn for vurdering til å bli en ny JPEG-standard. HD Photo ble lansert som endel av Microsofts nyeste operativsystem, Windows Vista. Formatet gikk tidligere under navnet Windows Media Photo.

    Les også:

Ifølge Microsoft gir deres nye format bedre kvalitet, samtidig som det gir mer fleksible redigeringsmuligheter og mer effektiv komprimering.

Denne påstanden støttes ifølge amerikanske PC World av annerkjente kameraprodusenter som Foveon og Hasselblad, og nå vurderer Joint Photographic Expert Group (JPEG) å gjøre formatet til JPEG-standarden JPEG XR.

- Vi stemmer for å vurdere dette nye formatet for standardisering, fordi vi tror det vil legge tilrette for nye innovative gjennombrudd innen produkter og tjeneste i foto- og skriverindustriene, som vil gi økt verdi for forbrukere, sier Dr. Daniel Lee, i Joint Photographic Expert Group, i en pressemelding.

Selve avstemmningen vil skje i oktober i år, og hvis den går Microsofts vei vil den ofisielle standarden kunne være klar et år senere.

Microsoft har patentert teknologien i HD Photo, men de har offentliggjort planer om å tilby teknologien også til åpen kildekode-utviklere gjennom sitt Open Specification Promise-program.

Til toppen