Microsofts «iPod» avslørt av Toshiba

Testprotokoller sendt fra Toshiba til USAs teletilsyn avslører nye detaljer om Microsofts musikkspiller.

Testprotokoller sendt fra Toshiba til USAs teletilsyn avslører nye detaljer om Microsofts musikkspiller.

Microsofts kommende musikkspiller, Zune, skal kunne kommunisere over trådløse forbindelser. Det tvinger produsenten til å levere protokoller over strålings- og andre tester til USAs teletilsyn, FCC (Federal Communications Commission). Disse protokollene er offentlig tilgjengelige, og amerikanske medier avslører at de finnes på denne nettadressen: OET Exhibits List.

    Les også:

Protokollene er levert av Toshiba, som skal produsere Zune på vegne av Microsoft. De to selskapene undertegnet i fjor en avtale om gjensidig lisensiering av patenter, og sa ved undertegningen at de vil samarbeide om innovative produkter.

Protokollene avslører flere detaljer om Zune enn hittil har vært kjent, og flere egenskaper som hittil bare har vært rykter, bekreftes. De inneholder flere bilder av maskinen, også av innmat og testsituasjoner (se det nederste bildet i denne artikkelen).

Ifølge protokollene har Zune en harddisk på 30 GB, en skjerm på tre tommer, en FM-tuner og en USB 2.0 utgang for synkronisering mot PC. Den har videre WLAN etter standardene 802.11b/g.

WLAN-forbindelsen skal blant annet kunne brukes til å streame innhold til opptil fire andre enheter. Er man en håndfull venner med hver sin Zune, vil alle kunne lytte til de samme musikksporene, eller se de samme bildene eller videoene. De vil også kunne overføre filer til hverandre. Også andre typer apparater en Zune skal kunne inngå i slik likeverdige overførings- og streamingnettverk.

Microsoft har bekreftet opplysningene, men nektet å gi ytterligere kommentarer. Toshiba har ikke kommentert protokollene.

Til toppen