KARRIERE

Microsofts IT-direktør slutter

– Vil heller jobbe med personlige prosjekter.

Bransjeveteran Tony Scott forlater Microsoft etter fem år som IT-direktør.
Bransjeveteran Tony Scott forlater Microsoft etter fem år som IT-direktør. Bilde: Microsoft
3. juni 2013 - 08:56

Det har vært et forholdsvis stort gjennomtrekk av toppledere i Microsoft de siste årene. Denne gangen må programvaregiganten se seg om etter ny IT-direktør.

Tony (Anthony) Scott har selv valgt å si opp som CIO (chief information officer), en stilling han holdt i drøyt fem år.

Avgangen ble først kjent søndag via Geekwire, som skrev at Microsoft kunngjorde nyheten internt i forrige uke.

– Scott slutter for å fokusere på personlige prosjekter. I tiden hos oss var han en sterk IT-leder som lidenskapelig jobbet for å ta Microsofts teknologi det neste skrittet. Vi takker for bidraget og ønsket ham lykke til videre, heter det i en bekreftelse fra selskapet.

Scott ble fremhevet som en bransjeveteran med over 25 års erfaring ved ansettelsen i februar 2008. Han har tidligere fartstid fra lignende stillinger blant annet i Disney og General Motor.

En viktig del av Scotts arbeid i Microsoft har vært å sørge for at IT-divisjonen på rundt 4.000 medarbeidere «spiser sin egen hundemat» (dansk ordtak), altså benytter seg av selskapets egne produkter, en prosess kalt «dogfooding» på engelsk. Eller som det het på ansettelsestidspunktet:

«Tony og IT-teamet skal drive våre løsninger og distribusjon gjennom hele virksomheten og sørge for verdifulle innspill og tilbakemelding til våre produktgrupper.»

Vice President Jim DuBois vil fungere som hans etterfølger midlertidig, i påvente av at den ledige stillingen blir fylt, opplyser Microsoft til Geekwire.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.