Microsofts lagringssystem samler støtte

Både HP og Veritas Software ventes å lansere lagringsprodukter denne uken med støtte for Microsofts nyeste operativsystem.

Både HP og Veritas Software ventes å lansere lagringsprodukter denne uken med støtte for Microsofts nyeste operativsystem.

Flere selskaper som tilbyr lagringsprodukter ventes å annonsere produkter som støtter Windows Storage Server 2003, Microsofts nye operativsystem som er spesielt utviklet for bruk sammen med lagringsenheter koblet til et nettverk (NAS - Network-Attached Storage). Microsoft annonserte i juni at operativsystemet var klart for produksjon, og at det vil bli gjort tilgjengelig gjennom et nettverk av utstyrsprodusenter i løpet av september.

    Les også:

Ifølge News.com vil HP lansere HP StorageWorks NAS 2000s i dag. Dette produktet, som skal støtte Windows Storage Server 2003, kan håndtere opptil 24 TB med data. En utgave med 580 GB lagringsplass vil koste 8295 dollar.

Hewlett-Packard venter ifølge News.com at NAS 2000 vil være globalt tilgjengelig innen 30 dager.

Også Veritas Software ventes å komme med et Windows Storage Server 2003-kompatibelt produkt i dag. Det er snakk om selskaoet Storage Replicator-produkt som gjør det mulig for brukerne å kopiere Windows-baserte data fra fjerntliggende steder til et sentralt lagersted hvor det samlet kan sikkerhetskopieres. Selskapet planlegger i tiden som kommer også å tilby andre produkter, blant annet programvare for sikkerhetskopiering og gjenopprettelse, som fungerer sammen med Microsofts lagringsserver.

Markedsandelen for Windows i NAS-produkter er ifølge News.com 41 prosent og stigende. Men de Windows-baserte NAS-maskinene har gjerne vært relativt beskjedne produkter.

Microsoft håper at det nye operativsystemet gjennom ny funksjonalitet og konkurransedyktige priser vil åpne dører til markeder for kritisk lagring innen større organisasjoner.

Til toppen