Microsofts lanserte ny Flash-konkurrent

Microsoft kunngjorde i går at første versjon av selskapets nyeste webteknologi kan lastes ned.

Microsofts lanserte ny Flash-konkurrent

Microsoft kunngjorde i går at første versjon av selskapets nyeste webteknologi kan lastes ned.

Microsofts lanserte i går versjon 1.0 av selskapet Silverlight-plugin, et tillegg til enkelte nettlesere som først og fremst vil være en konkurrent til Adobe Flash-løsning. Silverlight-tillegget kan installeres sammen med Internet Explorer i Windows, Safari i Mac OS X og Firefox i begge operativsystemene.

Ifølge Microsoft skal Silverlight gjøre det enklere å utvikle interaktive webløsninger med multimedieinnhold, blant annet basert på selskapets Windows Media-teknologier.

Microsoft kunngjorde dessuten at selskapet skal samarbeide med Novell om å tilby Silverlight-støtte til Linux. Dette gjøres gjennom implementeringen som kalles Moonlight, som er underlagt Mono-prosjektet.

    Les også:

- Silverlight er en populær, ny måte å bygge og levere kryssnettleser og kryssplattform opplevelser på weben, sier Miguel de Icaza, sjef for Mono-prosjektet og visepresident for utviklerplattformer i Novell, i en pressemelding. Det er ventet at Moonlight vil bli ferdig innen seks måneder.

- Novell er begeistret over å samarbeide med Microsoft for å forlenge Silverlight fra Windows og Macintosh til Linux med Moonlight, slik at Linux-brukere overalt kan forhøye sine opplevelser av rik media og interaktivitet på weben.

Glimt fra Microsofts Halo 3-presentasjon som er laget med Silverlight

I tillegg til Silverlight 1.0, lanserte Microsoft også Expression Encoder 1.0, tidligere kjent som Expression Media Encoder. Dette er et verktøy som skal gjøre det enklere for innholdsleverandører å kode, forbedre og utgi rikt medieinnhold for Silverlight.

Silverlight 1.0 kan lastes ned fra denne siden.

Microsoft har for lengst startet utviklingen av Silverlight 1.1, som skal gi en hel del ekstra funksjonalitet. En alfautgave er tilgjengelig her.

Til toppen