Microsofts mobilsatsing innklaget til EU

Ikke-navngitte konkurrenter frykter at Windows-servere vil håndtere Windows-mobiltelefoner bedre enn andre.

En talsperson for EU-kommisjonen bekrefter overfor Wall Street Journal at unionens konkurransemyndigheter har mottatt en henvendelse fra aktører innen mobilbransjen. De frykter at det kommende e-postsystemet i Windows, foreløpig kjent under kodenavnet Titanium, vil tilby mer effektiv håndtering av e-post og relaterte tjenester mot Windows-drevne mobiltelefoner enn mot konkurrentenes apparater.

Talspersonen ønsker ikke å oppgi hvilke selskaper som står bak Saken er under behandling, men det er ikke iverksatt noen formell granskning.

Microsoft sier de ikke er informert om forholdet, og har ellers ingen kommentar.

EUs konkurransekommissær Mario Ponti har ansvaret for en formell etterforskning av Windows-PC-ers påståtte favorisering av Windows-servere, der Microsoft beskyldes for ikke å ha gitt leverandørene av konkurrerende serversystemer tilstrekkelig innsyn i hvordan Windows-klienter håndterer servere. En avgjørelse om dette forholdet er ventet innen årsskiftet.

Les også

Den pågående etterforskningen reiser det samme prinsippet: Microsofts bruk av dominans i ett marked til å oppnå konkurransefordeler i andre markeder.

Tall fra IDC begrunner påstanden om at Microsoft dominerer markedet for e-postsystemer for bedrifter. Den ferskeste undersøkelsen viser at Microsoft har 54 prosent av brukerne, og gikk forbi IBM (Notes/Domino) i fjor.

Når det gjelder markedet for operativsystemer og annen programvare til trådløse klienter, ligger Microsoft langt etter konkurrentene. Omsetningen av slike i siste kvartal anslås til 17 millioner dollar.

EU-kommisjonens personvernmyndigheter gransker også Microsoft for forhold knyttet til den "universale" passordtjenesten Passport.

Les også

Til toppen