Microsofts musikktjeneste snart til Norge

Microsoft vil i løpet av oktober lansere MSN Music-tjenesten i en rekke europeiske land, inkludert Norge.

Microsoft vil i løpet av oktober lansere MSN Music-tjenesten i en rekke europeiske land, inkludert Norge.

Microsoft skriver tirsdag i en pressemelding at selskapet vil utvide musikknedlastingstjenesten MSN Music til 18 markedet innen slutten av oktober. Tirsdag ble tjenesten åpnet for brukere i Østerrike, Nederland, Spania og Sveits, i samarbeid med Loudeyes OD2.

De neste på listen er Danmark, Finland, Norge og Sverige. Tjenesten skal drives i samarbeid med CDON. I tillegg skal tjenesten også åpnes i Australia, Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia, Sør-Korea og Brasil.

Tjenestene vil gjøres tilgjengelige gjennom de lokale MSN-sidene, samt gjennom Windows Media Player 10.

Med disse utvidelsene vil Microsoft trolig bli den aktøren med størst dekning i verden. Kundemassen begrenses noe av at tjenesten benytter Microsofts WMA-format, som ikke alle plattformer og musikkavspillere støtter.

I USA tilbys brukerne av tjenesten mer enn en halv million ulike musikkspor, til en pris som stort sett på 99 cent per spor. Hvor stort utvalg det vil bli i Norge, avhenger trolig av lokale avtaler.

Per i dag finnes det bare tre lovlige musikknedlastingstjenester i Norge, Mobster.no, The24 og Phonofiles Musikkonline.no. Den førstnevnte ble lansert for en drøy uke siden, men holder svært høye priser. Den sistnevnte tilbyr bare musikk fra norske utøvere.

Til toppen