.NET CORE

Microsofts .Net Core er klar for Linux og OS X

Åpner for kryssplattformkjøring av programvare.

Åpen kildekode-baserte .Net Core er nå offisielt tilgjengelig for både Linux, OS X og Windows.
Åpen kildekode-baserte .Net Core er nå offisielt tilgjengelig for både Linux, OS X og Windows.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juni 2016 - 09:04

Den Microsoft kunngjorde denne uken, under Red Hats DevNation-konferanse i San Francisco, at 1.0-utgavene av .Net Core, ASP.Net Core og Entity Framework Core nå er allment tilgjengelige for Linux, OS X og Windows. Microsoft kunngjorde planene om dette allerede i 2014.

Det dreier seg altså bare om utvalgte deler av hele .Net Framework, men det utgjør verktøy og biblioteker som gjør det mulig å utvikle og kjøre blant annet mikrotjenester, webapplikasjoner, biblioteker og kommandolinjeapplikasjoner på tvers av de tre operativsystemene. 

Første kodeinitiering med .Net Core i Fedora. Det opplyses at Microsoft i utgangspunktet samler inn data fram slike kjøringer. Dette kan dog deaktiveres.
Første kodeinitiering med .Net Core i Fedora. Det opplyses at Microsoft i utgangspunktet samler inn data fram slike kjøringer. Dette kan dog deaktiveres. Foto: digi.no

Microsoft anbefaler dog at utviklingen gjøres i Visual Studio 2015 Update 3, som også ble utgitt denne uken

Bred Red Hat-støtte

Samtidig med lanseringen ble det også kjent at .Net Core også støttes offisielt av Red Hat og er tilgjengelig for Red Hat Enterprise Linux (RHEL) og OpenShift via sertifiserte konteinere. 

– Dette gjør Red Hat til den eneste kommersielle Linux-distribusjonen med full support i enterprise-klassen for .Net og gir plattformvalg til virksomheter som ønsker å bruke .Net i fleksible Linux- og konteinerbaserte miljøer, skriver Red Hat i et blogginnlegg

Red Hat mener dette vil gi en rekke fordeler, blant annet muligheten til å flytte .Net Core-basert programvare fra Windows Server og over på Linux-baserte maskiner, selv om det meste av utviklingen har blitt gjort i Windows. 

I tillegg til RHEL, støttes sju andre Linux-distribusjoner. En oversikt finnes her

En kort gjennomgang om hvordan man installerer og kjører sitt første Hello World!-program, finnes på denne siden.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.