BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsofts .Net kanskje ferdig i 2003

Foreløpig er Microsofts .Net-satsing mest løfter, og det vil den være i mange år fremover, advarer analyseselskapet Gartner Group.

4. mai 2001 - 15:54

Microsofts .Net-initativ og planene for hva det skal bli er vage og forvirrende, mener det store analyseselskapet Gartner Group. Dette var hovedkonklusjoen da Garter Group i går under en konferanse i Los Angeles la frem en analyse av .Net-produktene og planene til Microsoft, skriver IDG News Service.

.Net er både en plan og løfter om en serie produkter fra Microsoft som skal koble IT-drift helt over på Internett. Planene sentrer rundt XML og programmeringsverktøyet C#, som skal konkurrere med Java.

Du kan lese om lanseringen her: Microsoft kutter "bare for Windows"

Visjonen er bra, mener Gartner Group, men mye skal på plass før den komplekse planen vil virke.

Gartner Group kritiserer Microsoft for en meget forvirrende markedsføring, og advarer i sin rapport IT-sjefer mot å satse på .Net for tidlig. For Microsoft skal fullstendig bytte spor og er avhengig av støtte fra resten av bransjen.


Selv med dagens plan, vil ikke alle brikkene i .Net-familiene være på plass før i slutten av 2003, mener Gartner Group. Microsoft har lansert BizTalk Server og SQL Server under .Net-merkelappen, men Visual Studio.Net med C# kommer først til neste år.

Blackcomb, en ny Windows-versjon Microsoft hinter om skal lanseres sent i 2003, vil støtte .Net fullt ut. Det kan derfor drøye til 2004, for historisk sett har Microsoft hatt for vane å være forsinket med sine Windows-oppgraderinger.

- Her blir ting skikkelig tåkete, sier sier Gartner-analytiker Neil MacDonald til IDG News Service. Blackcomb er en slags bøtte for alt som ikke kommer i Windows XP.

Gartner Group mener at Microsoft får problemer med å få med seg utviklere og konsulenter på .Net-satsingen. Analyser Gartner har gjort viser at du må skrive om 60 prosent av koden i dagens Windows-applikasjoner for å flytte til .Net-systemene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.