UTVIKLING

Microsofts .NET-sjef kommer til Oslo

Scott Guthrie er det viktigste trekkplasteret til utviklerkonferansen NDC 2011.

Microsofts Scott Guthrie under PDC i Los Angeles i 2009.
Microsofts Scott Guthrie under PDC i Los Angeles i 2009. Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mai 2011 - 12:45

Utviklerkonferansen Norwegian Developers Conference (NDC) arrangeres i Oslo Spektrum neste uke. Arrangøren, ProgramUtvikling, har denne gang greid å sette sammen et variert program, men det er liten tvil om at hovedattraksjonen er Scott Guthrie. Han er leder for Microsofts .NET-virksomhet og har nylig også blitt leder for selskapets Azure Application Platform-team. Han er kanskje mest kjent for å ha laget ASP.net sammen med Mark Anders, samt for alltid å ha på seg en rød piquétrøye og blå jeans når han holder taler.

Under NDC 2011 skal Guthrie holde hovedtalen, i tillegg til to mindre foredrag og en Q&A-seanse. Han skal etter planen snakke om nettskyen, i tillegg til ASP.NET MVC 3, EF Code First, NuGet, og IIS Express.

Microsofts Scott Guthrie under PDC i Los Angeles i 2009.
Microsofts Scott Guthrie under PDC i Los Angeles i 2009. Bilde: Harald Brombach

Også webutvikling er blant de større temaene under årets NDC. Blant annet holder Opera Softwares Bruce Lawson foredrag om HTML5. Det er også flere foredrag om JavaScript, jQuery og webytelse.

Jonas Follesø i Bekk demonstrerer hvordan man med .NET kan implementere den samme appklikasjonen på tvers av iOS, Windows Phone 7 og Android.

– NDC har etablert seg på kun tre år som verdens ledende konferanse innen .NET og smidig utvikling. Det er stort for lille Norge, mener Kjersti Sandberg, som etablerte ProgramUtvikling i 2000. I dag jobber hun mer eller mindre på heltid med NDC.

– Det kommer mer enn 1300 deltakere fra alle kontinenter, og det fantastiske er også at vi klarer å tiltrekke oss de største navnene i verden innen området, deriblant Scott Guthrie, en av Microsofts aller mest sentrale personligheter. Vi har klart inntrykk av at konferansen bidrar til å heve Norges status som IT-land internasjonalt, sier Sandberg i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.