UTVIKLING

Microsofts norske WP7-favoritter

- Høyt nivå og mange kreative bidrag.

1. okt. 2010 - 12:03

Lanseringen av de første mobiltelefonene med Windows Phone 7 er nært forestående.

I den anledning har Microsoft avholdt en konkurranse blant norske utviklere om å lage den beste appen til det nye operativsystemet.

Hele tre vinnere ble utropt på et pubmøte på The Scotsman i Oslo torsdag kveld.

Sigurd Snørteland gikk til topps med myChannel9, et program som byr på nyheter og videoklipp fra Microsofts utviklernettsted med samme navn.

Han fikk også skryt for et annet bidrag i konkurransen, et aksjeprogram kalt Wallstreet. Kildekoden til begge skal legges ut på nettstedet Codeplex.

- To veldig gode applikasjoner, mente juryen bestående av representanter fra Windows Phone Developer Community i samarbeid med Microsoft og partnere.

Vant gjorde også Ronny Gydar med Trine's Hangman, et spill juryen mente var veldig vanedannende.

- Han håper å tjene litt penger på dette, sa samboer Trine, som demonstrerte vinnerbidraget på vegne av utvikleren som selv ikke kunne delta.

Den siste vinneren er Bouvet-konsulent Einar Ingebrigtsen. Han vant for spillet Rubiks Cube, som tar i bruk hans egenutviklede 3D-motor Balder.

- Balder er en open source, kryssplattform 3D-motor. Jeg er godt i gang med å lage en versjon for iPhone og Android også, sa den erfarne utvikleren. Ingebrigtsen kan smykke seg med tittelen Microsoft MVP («most valuable professional»).

- De tre beste vant, men vi fikk inn veldig mange andre kreative og morsomme bidrag. Vi måtte sloss i juryen for å avgjøre hvem som skulle vinne, sier Petri Wilhelmsen fra Microsoft Norge.

De tre vinnerne får hver sin Windows Phone 7-modell fra HTC i premie, straks mobiltelefonen blir tilgjengelig for salg.

HTC var selv til stede på The Scotsman og viste frem en WP7-telefon, men nektet oss å ta bilder av den. Ikke ønsket de å fortelle nærmere om dens tekniske spesifikasjoner eller lanseringstidspunkt heller.

Modellen lignet veldig på Android-baserte HTC Desire. Kanskje var den en tanke slankere og lettere. Etter det vi oppfattet var dette en prototyp, men den fremstod som svært så «ferdig» - både med hensyn til selve mobiltelefonen og operativsystemet.

HTC-telefonen var langt mer responsiv enn en WP7-prøvetelefon fra LG som også ble vist frem. Dette er imidlertid en modell som kun er distribuert blant utviklere, og som ikke vil komme ut for salg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.