UTVIKLING

Microsofts nye ID-system klar for utviklere

Nettsteder som ønsker det, kan nå ta i bruk etterfølgeren til Microsoft Passport.

20. aug. 2007 - 13:47

Microsoft har lenge forsøkt å tilby et autentiseringssystem som gjør at brukerne kan logge på med samme ID og passord på tvers av mange nettsteder, uten å måtte registrere seg på nytt. Selskapets Passport Network-løsning var et slikt system, men bortsett fra Microsoft selv, var det få som ønsket å ta løsningen i bruk.

    Les også:

Sammen med selskapets Windows Live-løsninger, innførte Microsoft et nytt, men lignende autentiseringssystem, Windows Live ID. Dette systemet benyttes ved autentisering av brukerne av alle Windows Live-tjenestene, inkludert Live Hotmail og Live Messenger. Til sammen skal det være registrert mer enn 380 millioner brukere i systemet.

Microsoft annonserte i forrige uke at selskapet nå lansert en ny tjeneste tilknyttet Live ID, Windows Live ID Web Authentication, som åpner for fri integrering av Live ID i tredjeparts webløsninger. Dette betyr at nettsteder som eies og driftes av andre enn Microsoft, også kan benytte Microsofts autentiseringsløsning. Samtidig har selskapet lansert verktøy som skal gjøre integrasjonen enklere.

Webautentiseringen fungerer som følger. Brukere av nettsteder som benytter Live ID Web Authentication, vil bli sendt til innloggingssiden for Windows Live ID ved hjelp av en spesielt utformet lenke. Tjenesten vil så sende brukerne tilbake til nettstedet de ønsker å besøke, sammen med en unik, nettstedspesifikk identifikator som nettstedet kan benytte til å administrere brukertilpasset innhold, brukerrettigheter og å utføre andre oppgaver tilknyttet den enkelte bruker. Selve innloggingen og kontoadministreringen håndteres av Microsofts Windows Live ID.

Bruken av Live ID Web Authentication gjør det også mulig å lage nettsteder som kombinerer brukerautentiseringen med andre Windows Live-tjenester.

Windows Live ID Web Authentication 1.0 SDK er en samling verktøy og eksempelkode som viser hvordan integrasjonen mellom nettsteder og Windows Live ID kan gjøres. Eksempelkoden er tilgjengelig for seks ulike programmeringsspråk, ASP.NET, Java, Perl, PHP, Python og Ruby.

Mer informasjon om Live ID finnes her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.