Microsofts nye søk gjør Google gammeldags

Med et nytt en ny søkemotor håper Microsoft å stoppet flukten av brukere til Google. Her er nyhetene:

Microsofts nye søk gjør Google gammeldags

Med et nytt en ny søkemotor håper Microsoft å stoppet flukten av brukere til Google. Her er nyhetene:

"Live" er Microsofts nye merkelapp på alt som heter Internett-tjenester. Live Windows og Live Office skal samle mange av dagens tjenester - i forbedrede versjoner.

Når de forskjellige Live-produktene, for eksempel den nye Messenger og Hotmail skal lanseres vil ikke Microsoft si noe om. Foreløpig har selskapet bare offentliggjort tidlige, men brukbare versjoner.

I går dukket det opp en ny Live-tjeneste - Live Search. I forrige uke lovet Microsoft å lansere en ny søkemotor i løpet av seks måneder som skulle ta igjen Googles forsprang. Dette er nok Live Search som selskapet nå viser frem en tidlig versjon av.

Microsoft har et stort behov for å gjøre noe - tall fra nettsøk i USA viser at MSN Search fremdeles mister brukere til Google.

Tjenesten Microsoft viser frem på search.live.com er langt fra ferdig. Men beta-versjonen viser frem en del av det Microsoft skal servere i alle sine søkefunksjoner i Windows og på MSN.

Målet er å gi folk mer kontroll over søket, forteller Microsofts søkesjef Yusuf Mehdi til Reuters. For å gjøre dette og skape mer brukervennlige design har Microsoft åpenbart gjort tung bruk av Ajax-teknologien til å servere noe som mer minner om et program enn et vanlig nettside.

Resultatet er et grensesnitt som gjør Google til veldig gammeldags. Men det gjenstår å se om Microsoft klarer å finne like mye som Google og fremstå som bedre på relevans.

Her er de viktigste nyhetene:

- Med skilleark-teknikk (faner) kan du ha oppe flere søk av gangen

- Med en skyvebryter (rød ring på bildet) kan du justere hvor mye informasjon du vil se om hvert treff. Jo mindre informasjon, jo flere søketreff får du se.

- En ny "smart scroll"-funksjon serverer treffene på en lang liste i stedet for mange sider.

- Når du søker på bilder, kan du også justere hvor mange bilder du vil se. Fører du musen over et bildet, forstørrer en Ajax-teknologi bildet.

- Du vil kunne lagre søk som makroer og gjenta dem senere, men denne funksjonen fikk vi ikke til å virke.

- Feeds er en mulighet til å søke etter RSS-feeds og legge dem til ditt personlige Live-nettside. Live-tjenestene lar brukere konstruere sine egne oppstartssider med forskjellige typer informasjon, e-post og varslinger.

Microsoft opplyste også i går at selskapet har kjøpt Onfolio og deres teknologi for å samle sammen informasjonsbiter fra nettet. Onfolio-teknologien skal legges inn i neste versjon av Microsoft Search Bar.

Til toppen