Microsofts Office-guru trekker seg

Etterfølgeren til Jeff Raikes er Stephen Elop, toppsjef i Macromedia i mange år.

Microsofts Office-guru trekker seg

Etterfølgeren til Jeff Raikes er Stephen Elop, toppsjef i Macromedia i mange år.

Microsoft kunngjorde i går at en av selskapets tre mektige presidenter, «Business Division»-sjef Jeff Raikes, trekker seg fra selskapet. Han forlater Microsoft i slutten av september. Fram til da skal han skolere sin etterfølger Stephen Elop.

Stephen Elop kommer fra stillingen som «chief operating officer» i nettutstyrleverandøren Juniper, der han har vært siden januar 2007. Fra 1998 til 2005 var han i Macromedia, den siste tiden som president og administrerende direktør. Da Adobe kjøpte Macromedia i april 2005 ble han president i Adobe, med ansvar for «globale feltoperasjoner». Elop er 44 år gammel, og kanadisk statsborger. Formelt overtar han alle Raikes’ ansvarsområder i Microsoft fra slutten av januar.

Disse ansvarsområdene omfatter alt som har med Microsoft Office å gjøre, inkludert tilrettelagte onlinetjenester, samt bedriftsløsninger som Microsoft Dynamics (regnskap, økonomi, ERP, CRM og så videre) og «unified communications» – samordnet samband. Den samlede omsetningen av disse produktene er over 16 milliarder dollar i året.

Raikes får denne attesten fra toppsjef Steve Ballmer:

– Det er ikke mulig å overdrive den utrolige påvirkningen Jeff har hatt i løpet av sin forbløffende karriere i Microsoft.

Det er stor kontrast mellom avgangen til Jeff Raikes og den til Bruce Jaffe, sjefen for Microsofts bedriftsutvikling og mannen bak oppkjøpet av Fast, som ble kjent i forgårs. Raikes hylles av sjefen og får en ni måneders overgangsperiode for å lære opp sin etterfølger, mens Jaffe slutter helt innen utgangen av februar og må nøye seg med en plikthyllest fra en pressetalsperson.

49 år gamle Raikes har vært i Microsoft siden 1981 da han ble ansatt for å arbeide med markedsstrategien for selskapets applikasjoner. Han tilkjennes mye av æren og ansvaret for hvordan Office ble utviklet og markedsført fra 1980-tallet fram til i dag.

    Les også:

Til toppen