Microsofts omfattende lanseringsplaner

Microsofts omfattende lanseringsplaner

Microsoft har offentliggjort planene for en rekke produktlanseringer og betautgivelser.

Microsoft annonserte i går, i forbindelse med åpningen av selskapets Tech*Ed 2006-konferanse, en mengde nyheter knyttet til kommende produktlanseringer. De fleste annonseringene ble gjort av Bob Muglia, senior visepresident for Microsofts Server and Tools Business.

I etterkant av Microsoft lanserings av sikkerhetsproduktene Antigen i forrige uke, lanserte selskapet i går Internet Security & Acceleration Server 2006. Dette er en sikkerhetsportal som skal sikre bakenforliggende systemer mot Internett-relaterte trusler, samtidig som fjernbrukere gis tilgang til systemene.

Microsoft Forefront er et nytt varemerke for Microsoft neste rekke med sikkerhets- og tilgangsprodukter. Serien vil blant annet inkludere Forefront Client Security, tidligere kjent som Microsoft Client Protection, en løsning for PC-er og servere som skal beskytte mot ondsinnet programvare av alle slag. En tidlig betaversjon er allerede tilgjengelig for utvalgte kunder, mens en offentlig betaversjon planlegges i fjerde kvartal.

En CTP-utgave (Community Technology Preview) av SQL Server Everywhere skal gjøres tilgjengelig på denne siden. Denne versjonen av SQL Server skal kunne tilby lettvekts databasefunksjonalitet og -lagring på alle typer Windows-baserte klienter.

En CTP-utgave av Visual Studio Team Edition for Database Professionals er også gjort tilgjengelig. Den kan lastes ned fra denne siden. Dette er en ny komponent til Visual Studio 2005 Team System som består av samarbeidsverktøy som skal bedre effektiviteten i utviklingsarbeidet av databasedrevne applikasjoner.

Muglia nevnte også BizTalk Server 2006 R2, som ble annonsert i forrige uke. Denne skal lansere i første halvdel av 2007. Blant nyhetene er administrasjon av RFID-enheter (Radio Frequency Identification), hendelser og EDI-meldinger (Electronic Data Interchange). Dessuten skal selskapet lansere "The BizTalk Adapter Pack", et sett med applikasjonsadaptere, som skal gjøre det enklere å få tilgang til BizTalk-data fra blant annet Microsoft Office eller klienter som benytter webtjenester (WS).

Den andre betautgaven av Exchange Server 2007 vil bli offentlig tilgjengelig i slutten av juli. Den endelige utgaven skal kunne ventes sent i 2006 eller tidlig i 2007. Nyhetene skal inkludere bedre håndtering av møteforespørsler, bedre søkemuligheter og fjernsletting av data på mobile enheter.

Windows Compute Cluster Server 2003, den første Windows-utgaven beregnet for klynger, er nå klar for produksjon. Den skal komme på markedet i august.

System Center Operations Manager 2007 er nå tilgjengelig i en offentlig betautgave på denne siden. Den vil erstatte Microsoft Operations Manager 2005. Operations Manager 2007 er ifølge Microsoft det første System Center-produktet som tar i bruk System Definition Model (SDM), som ifølge Microsoft skal tilby tjenesteorientert administrasjon av tjenester som Exchange, SharePoint, Active Directory og bransjeapplikasjoner som bygger på SQL Server 2005. Produktet skal også tilby proaktiv overvåking av klientmiljøer basert på Windows XP og Vista.

Microsoft kunngjorde også at ressursplanleggingsverktøyet Microsoft Dynamics AX version 4.0 vil lanseres i løpet av uken. Brukerne skal nå raskt kunne lage sy sammen webbaserte tjenester i skreddersydde "mashups" for å fokusere på et forretningsproblem på tvers av separate systemer og informasjonslagre. Dynamics AX 4.0-tjenestene skal gjøres tilgjengelige direkte gjennom Outlook, eller gjennom sammensatte løsninger basert på for eksempel RSS.

Til toppen