Microsofts PC-visjoner vises fram

Microsoft har i samarbeid med HP utviklet konseptmodeller av framtidens PC-er for kontoret og hjemmet.

Microsoft har i samarbeid med HP utviklet konseptmodeller av framtidens PC-er for kontoret og hjemmet.

Microsofts formann Bill Gates planlegger ifølge News.com å vise fram selskapets tanker om hvordan framtidens hjemme-PC skal bli, allerede i dag. Microsoft har i samarbeid med Hewlett-Packard bygget en konsept-PC som bygger på dagens Media Center-konsept, men som går noen skritt videre. Konseptmodellen skal etter planen vises under WinHEC 2004-konferansen, som arrangeres denne uken i Seattle.

Den framtidige underholdningsmaskinen, som også kalles Windows Home Concept, er selvfølgelig utstyrt med fjernkontroll. Denne skal ha en innebygd LCD-skjerm for å programmere opptak av for eksempel TV-sendinger. Maskinen skal også støtte IP-telefoni, biometisk sikkerhet og skal være utstyrt med to HDTV-mottakere, et kabelmodem og støtte for trådløse kommunikasjonsteknologier.

Grunnleggende målsetninger for systemet er at det skal være enkelt å bruke, stillegående, alltid tilgjengelig og ha lav strømforbruk. I tillegg til å være et senter for underholdningsopplevelser og mediehåndtering, skal WHC også framstå som hjemmets kommunikasjonssenter, hvor telefoni, e-post og andre typer meldinger integreres og distribueres til resten av hjemme og verden omkring.

Microsoft skal også vise fram konseptmodellen "Athens". Dette er en forenklet PC utviklet i samarbeid med HP, som har utvidet kommunikasjonsfunksjonalitet. Modellen en oppdatert utgave av Athens-modellen Microsoft og HP viste fram for et år siden.

Greg Sullivan i Microsoft med Hewlett-Packard med blant annet konseptmodellen "Athens" bygget i samarbeid med HP

Det er ifølge News.com også ventet at Microsoft vil vise fram en konsumentutgave av Tablet PC. Microsoft ventes å fokusere på maskinens egenskaper som et kommunikasjonsnav for travle familier.

Til toppen