BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsofts planer for utviklingsverktøy

Microsoft annonserte tirsdag selskapet planer for nye utviklingsverktøy som skal legge grunnen for produkter som Yukon og Longhorn.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juli 2003 - 11:12

Microsoft planlegger å komme med en oppdatering til Visual Studio .Net i siste halvdel av 2004. Oppdateringen, som har kodenavnet Whidbey, vil ifølge News.com komme samtidig som neste utgaver av Microsofts databasesystem, SQL Server, som har kodenavnet Yukon.

    Les også:

Men trolig vil enda en ny utgave komme allerede i begynnelsen av 2005. Denne utgaven, som har kodenavnet Orcas, vil være spesielt tilpasset neste utgave av Windows, som foreløpig kalles Longhorn.

Med Whidbey vil Microsoft forsøke å forbedre produktiviteten til utviklerne og å forenkle prosessen med å ta i bruk skreddersydde bedriftsapplikasjoner. Eksempler som ifølge News.com nevnes av Microsoft, omfatter enklere webutvikling med ASP.Net ved å redusere mengden kode som kreves av applikasjonene, og verktøy for databaseting ved bruk av Visual Basic, samt verktøy for å øke utviklingstakten.

Utviklere skal også kunne konvertere eksisterende programvare basert på versjon 1.1 av .Net Framework til uendret å kjøre på 64-bits servere.

I tillegg skal utviklere som benytter Whidbey kunne lage programvare for Microsofts mobile operativsystemer.

Microsoft vil også forbedre applikasjonsmodelleringsegenskapene til verktøyene og tilby tett integrasjon med konfigurasjonsverktøy og testverktøy.

Orcas-utgaven av Visual Studio.Net kommer først og fremst for å utnytte endringene i brukergrensesnittet som innføres med Longhorn. Men Orcas vil ifølge News.com også ta del i ny sikkerhets- og administrasjonsfunksjonalitet som Microsoft planlegger å introdusere i det nye operativsystemet. Dette betyr at utviklerne kan utnytte Longshorns innebygde funksjonalitet for disse områdene, i stedet for å måtte skrive kode for å kunne tilby ulike sikkerhetsnivåer eller for å administrere bruken av applikasjonene.

Orcas vil også videreføre Microsofts strategi med å ta i bruk webtjenester for å integrere selskapets egne, uensartede produkter og knytte dem til applikasjoner som ikke er Windows-baserte.

Microsoft annonserte tirsdag også endringer i selskapets partnerprogram for å gjøre det enklere å integrere tredjepartsverktøy med Visual Studio.Net. Endringene gjør det rimeligere for programvareutviklere og akademikere å få tilgang til kode som er nødvendig for å lage programvare som fungere inne i Visual Studio.Net.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.