Microsofts planer for utviklingsverktøy

Microsoft annonserte tirsdag selskapet planer for nye utviklingsverktøy som skal legge grunnen for produkter som Yukon og Longhorn.

Microsoft annonserte tirsdag selskapet planer for nye utviklingsverktøy som skal legge grunnen for produkter som Yukon og Longhorn.

Microsoft planlegger å komme med en oppdatering til Visual Studio .Net i siste halvdel av 2004. Oppdateringen, som har kodenavnet Whidbey, vil ifølge News.com komme samtidig som neste utgaver av Microsofts databasesystem, SQL Server, som har kodenavnet Yukon.

    Les også:

Men trolig vil enda en ny utgave komme allerede i begynnelsen av 2005. Denne utgaven, som har kodenavnet Orcas, vil være spesielt tilpasset neste utgave av Windows, som foreløpig kalles Longhorn.

Med Whidbey vil Microsoft forsøke å forbedre produktiviteten til utviklerne og å forenkle prosessen med å ta i bruk skreddersydde bedriftsapplikasjoner. Eksempler som ifølge News.com nevnes av Microsoft, omfatter enklere webutvikling med ASP.Net ved å redusere mengden kode som kreves av applikasjonene, og verktøy for databaseting ved bruk av Visual Basic, samt verktøy for å øke utviklingstakten.

Utviklere skal også kunne konvertere eksisterende programvare basert på versjon 1.1 av .Net Framework til uendret å kjøre på 64-bits servere.

I tillegg skal utviklere som benytter Whidbey kunne lage programvare for Microsofts mobile operativsystemer.

Microsoft vil også forbedre applikasjonsmodelleringsegenskapene til verktøyene og tilby tett integrasjon med konfigurasjonsverktøy og testverktøy.

Orcas-utgaven av Visual Studio.Net kommer først og fremst for å utnytte endringene i brukergrensesnittet som innføres med Longhorn. Men Orcas vil ifølge News.com også ta del i ny sikkerhets- og administrasjonsfunksjonalitet som Microsoft planlegger å introdusere i det nye operativsystemet. Dette betyr at utviklerne kan utnytte Longshorns innebygde funksjonalitet for disse områdene, i stedet for å måtte skrive kode for å kunne tilby ulike sikkerhetsnivåer eller for å administrere bruken av applikasjonene.

Orcas vil også videreføre Microsofts strategi med å ta i bruk webtjenester for å integrere selskapets egne, uensartede produkter og knytte dem til applikasjoner som ikke er Windows-baserte.

Microsoft annonserte tirsdag også endringer i selskapets partnerprogram for å gjøre det enklere å integrere tredjepartsverktøy med Visual Studio.Net. Endringene gjør det rimeligere for programvareutviklere og akademikere å få tilgang til kode som er nødvendig for å lage programvare som fungere inne i Visual Studio.Net.

Til toppen