BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsofts regnskapsføring etterforskes

Under en konferansesamtale med bransjeanalytikere 30. juni avslørte Microsoft at selskapets regnskapspraksis etterforskes av USAs finansmyndigheter SEC (Securities and Exchange Commission).

Eirik Rossen
1. juli 1999 - 09:34

Foranledningen til etterforskningen er saken mellom tidligere Microsoft-revisor Charles Pancerzewski og Microsoft som ble kjent i januar i år (se peker til relatert artikkel). Pancerzewski ble sagt opp i 1996 etter å ha varslet sine overordnede at Microsofts regnskapspraksis var lovstridig. Han anla sak. Forliket i november 1998 skal ha gjort ham fire millioner dollar rikere.

Pancerzewskis poeng var at Microsoft manipulerte med fondsavsetninger for å framstille omsetningsutviklingen fra kvartal til kvartal som jevnere enn den var i virkeligheten.

Etter forliket med Pancerzewski har Microsoft endret noen av fondsavsetningsrutinene. SEC mistenker likevel selskapet for å fortsette å bruke tvilsomme metoder for å jevne ut omsetnings- og resultatstall. Noe av problemet skal ligge i vurderingen av hvordan selskapets kompliserte lisens- og oppgraderingsavtaler skal regnskapsføres.

Under konferansesamtalen kom det fram at Microsoft i disse dager gjennomfører mindre endringer i sine regnskapsrutiner. Selskapet presiserer at disse ikke har noe med SECs granskning å gjøre, og at de ikke vil ha noen innflytelse på kvartalsresultatet som ventes kunngjort 19. juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.