BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsofts siste CES-opptreden

En liten nyhet. Resten var gjentakelser, gjentakelser, gjentakelser.

Steve Ballmers prat med programleder Ryan Seacreast, kjent fra tv-programmet American Idol, markererte mandag slutten på Microsofts fjorten års sammenhengende åpning av teknologijippoet CES.
Steve Ballmers prat med programleder Ryan Seacreast, kjent fra tv-programmet American Idol, markererte mandag slutten på Microsofts fjorten års sammenhengende åpning av teknologijippoet CES. Bilde: Reuters
10. jan. 2012 - 11:41

Det ble ingen tale når Microsoft i går fikk æren av å åpne teknologimessen Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, for siste gang.

Mot fjorten års tradisjon ble det i stedet et opplegg der toppsjef Steve Ballmer lot seg intervjue i ren talkshow-stil.

Lite nytt

Seansen varte i en drøy time, og bød på lite i form av produktnyheter eller visjoner for framtiden, slik hans forgjenger Bill Gates hadde for vane å levere samme sted.

Hovedessensen dreide seg kort fortalt om deres satsing på Metro-grensesnittet på tvers av enheter som pc, mobil og nettbrett, og det velkjente faktum at Windows 8 skal lanseres i andre halvår.

Microsofts siste opptreden på teknologimessen, i hvert fall i denne omgang, ble en studie i gjentakelser fra Ballmer. I dobbel forstand.

«Hva er nytt i 2012? Metro, Metro, Metro, og selvfølgelig, Windows, Windows, Windows».

Blant få unntak var kunngjøringen om når Kinect til pc blir lansert.

Bevegelsessensoren kjent fra spillkonsollen Xbox lanseres i egen Windows-utgave fra månedsskiftet i 12 ulike land, men foreløpig ikke i Norden. Enheten får en utsalgspris på 249 dollar.

Det tilhørende utviklerverktøyet til Kinect på Windows, som foreløpig er i beta-utgave, skal samtidig utgis i offisiell versjon.

Microsoft har lagt ut et videoopptak av Ballmers prat på CES i sin helhet. (Krever Silverlight).

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.