BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsofts sjette forskningssenter til India

Microsoft skal etablere sitt sjette forskningssenter – det tredje utenfor USA – i Bangalore i India.

1. des. 2004 - 10:46

Microsoft bruker sine forskningssentre til grunnleggende og anvendt forskning, ikke til spesifikk produktutvikling. Det første ble grunnlagt ved selskapets hovedkvarter i Redmond i delstaten Washington i 1991. De andre omfatter to til i USA – San Francisco og Mountain View – samt et i Cambridge i England og et i Beijing i Kina. Til sammen sysselsetter de rundt 750 årsverk, hovedsakelig forskere.

I går meldte Microsoft at det vil åpne sitt sjette forskningssenter i India, nærmere bestemt i Bangalore, rett over nyttår. Denne byen er valgt framfor Hyderabad der toppsjef Steve Ballmer åpnet en ny utviklingsavdeling med 1600 ansatte i midten av november, fordi Bangalores læresteder produserer langt flere IT-kandidater.

    Les også:

Microsofts forskningssentre har ulike hovedområder for sine forskningsprosjekter. Det i Redmond har temaer som maskinvare, grafikk og kunstig intelligens, mens det i Cambridge arbeider innen felt som programmeringsspråk, sikkerhet, operativsystemer og nettverk. Senteret i Beijing er opptatt av multimedia og spesifikt asiatiske problemstillinger innen for eksempel brukergrensesnitt.

For senteret i Bangalore er oppgavene definert som flerspråklige systemer – India har en milliard innbyggere fordelt på flere titalls språk – geografiske informasjonssystemer, sensornettverk og teknologi for nye vekstmarkeder. I løpet av det første året skal det ansette mellom 20 og 30 forskere, også nyutdannede. Senteret ledes av to medarbeidere fra forskningssenteret i Richmond. Sjefen blir indieren P. Anandan. Han har sju års fartstid som Microsoft-forsker, og har gjort seg bemerket innen synssystemer og videoanalyse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.