BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsofts sjette forskningssenter til India

Microsoft skal etablere sitt sjette forskningssenter – det tredje utenfor USA – i Bangalore i India.

1. des. 2004 - 10:46

Microsoft bruker sine forskningssentre til grunnleggende og anvendt forskning, ikke til spesifikk produktutvikling. Det første ble grunnlagt ved selskapets hovedkvarter i Redmond i delstaten Washington i 1991. De andre omfatter to til i USA – San Francisco og Mountain View – samt et i Cambridge i England og et i Beijing i Kina. Til sammen sysselsetter de rundt 750 årsverk, hovedsakelig forskere.

I går meldte Microsoft at det vil åpne sitt sjette forskningssenter i India, nærmere bestemt i Bangalore, rett over nyttår. Denne byen er valgt framfor Hyderabad der toppsjef Steve Ballmer åpnet en ny utviklingsavdeling med 1600 ansatte i midten av november, fordi Bangalores læresteder produserer langt flere IT-kandidater.

    Les også:

Microsofts forskningssentre har ulike hovedområder for sine forskningsprosjekter. Det i Redmond har temaer som maskinvare, grafikk og kunstig intelligens, mens det i Cambridge arbeider innen felt som programmeringsspråk, sikkerhet, operativsystemer og nettverk. Senteret i Beijing er opptatt av multimedia og spesifikt asiatiske problemstillinger innen for eksempel brukergrensesnitt.

For senteret i Bangalore er oppgavene definert som flerspråklige systemer – India har en milliard innbyggere fordelt på flere titalls språk – geografiske informasjonssystemer, sensornettverk og teknologi for nye vekstmarkeder. I løpet av det første året skal det ansette mellom 20 og 30 forskere, også nyutdannede. Senteret ledes av to medarbeidere fra forskningssenteret i Richmond. Sjefen blir indieren P. Anandan. Han har sju års fartstid som Microsoft-forsker, og har gjort seg bemerket innen synssystemer og videoanalyse.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.