Microsofts toppblogger hopper av

Microsofts mest kjente blogger, Robert Scoble, har hoppet av for å bli med i et oppstartsselskap.

Microsofts toppblogger hopper av

Microsofts mest kjente blogger, Robert Scoble, har hoppet av for å bli med i et oppstartsselskap.

Robert Scoble har blitt en stor kjendis innen bloggemiljøet og der tildeles han av mange æren for å ha gitt Microsoft et mer menneskelig ansikt.

Selv om Microsoft har mer enn 3.000 aktive bloggere som ikke har altfor strenge regler for hva de kan eller bør skrive på sin blogg, så er det Scoble som er den mest kjente. Han har også kjørt det som til å begynne med har vært en ukonvensjonell stil.

Dersom en av Microsofts konkurrenter har kommet med et bedre produkt, så har han lenket til det og skrytt av det, for så heller å si at han tror Microsoft vil slå hardt tilbake. Hvis noen har hatt noe negativt å si om Microsoft, så har han lenket til kritikken så alle kan se den og så har han motargumentert på sin egen blogg.

Erfaringene fra å gjøre det på denne måten har vært god og mange har moderert sitt kritiske syn på Microsoft etter å ha lest Scobles blogg hvor han på vegne av selskapet har tatt selvkritikk.

Scobles egne erfaringer som blogger og hans synspunkter på hvordan bedrifter bør blogge har resultert i boken Naked Conversations.

Til daglig har Scoble jobbet med Channel 9, Microsofts nettsted for utviklere og andre som kan få se videoopptak med intervjuer av folk som jobber internt i Microsoft.

Scoble går til nå Podtech, et oppstartsselskap som nettopp har fått penger fra ventureselskaper. Nyheten om han at han gikk dit var nok til å få deres hjemmeside til å kræsje når Slashdot og flere andre la opp en lenke til selskapet.

Forøvrig går bloggosfæren berserk i konspirasjonsteorier om hvorfor Scoble sluttet i Microsoft. Han har tidligere klaget litt over å ha vært dårlig betalt, men selv han hevder på sin hjemmeside at han har vært kjempefornøyd med Microsoft som arbeidsgiver og at han nå bare fikk en mulighet til å gå videre. Den tok han.

Her er Robert Scobles blogg.

Her finner du Microsofts Channel 9

Til toppen