Microsofts utvider Visual Studio-serien

Microsoft vil komme med en egen utgave av Visual Studio 2005 for mindre bedrifter.

Microsoft vil komme med en egen utgave av Visual Studio 2005 for mindre bedrifter.

Microsoft annonserte mandag Visual Studio 2005 Standard Edition, et utviklingsverktøy som vil plassere seg et sted mellom Express-utgavene og Profesional Edition. Den vil først og fremst være beregnet for mindre bedrifter som ønsker å bygge egne applikasjoner for Windows, weben og mobile enheter.

Standardutgaven av Visual Studio 2005 skal ta vare på mye den funksjonaliteten som gjør ekspressutgaven enkel å bruke, men vil samtidig inneholde mer funksjonalitet for å bygge mer robust applikasjoner. Utgaven vil også inkludere støtte for tilleggsverktøy og komponenter.

Samtidig med annonseringen, har Microsoft kommet med oppfriskede betautgaver av samtlige versjoner av Visual Studio 2005, det vil si Express, Standard, og Profession Edition i tillegg til gruppeorienterte Visual Studio Team System. Express-betaene er tilgjengelige for alle fra denne siden, mens de andre betaversjonene bare kan lastes ned fra MSDN.

Det er ventet at de endelige versjonene vil bli klare i første halvdel av 2005.

Visual Studio 2005 er også kjent under kodenavnet Whidbey.

Microsoft lanserte i går også Visual Studio .NET 2003 Special Edition. Dette er en suite bestående av Visual Studio .NET 2003, Windows Server 2003 Developer Edition og SQL Server 2000 Developer Edition. Den skal være spesielt egnet for utvikling og testing av webapplikasjoner.

Prisen er oppgitt til 749 dollar, men brukere som har ett eller flere av en lang rekke andre utviklingsverktøy, vil kunne oppgradere for 549 dollar.

Til toppen